Hírarchívum / Szigligeti Társulat


Hírarchívum / Szigligeti Társulat 2021.11.15

Új színházi bemutatók ezen a héten

Ezen a héten mutatja be új produkcióit a Szigligeti Színház: november 17-én, 19 órától a Szigligeti Társulat Az öreg hölgy látogatása, november 21-én, 19 órától pedig a Nagyvárad Táncegyüttes Antigonéja lesznek láthatók.

A Szigligeti Társulat második nagyszínpadi bemutatójában Friedrich Dürrenmatt klasszikusnak számító darabját Novák Eszter viszi színre, a teljes társulat bevonásával. A szerelmi vérbosszú tragikomikus történetéről a rendező korábban elmondta: „A készülő előadás egyik legnagyobb kihívása, hogy miként lehet kisszerűségünk és álszentségünk történetét éles és pengeélen táncoló humorral elmesélni — tudunk-e elegendő távolságtartással fogalmazni oly módon, hogy senki se érezhesse magát felmentve”.  A november 17-ei bemutatóra a Szigligeti-bérletek érvényesek. Az előadást november folyamán még két alkalommal, 21-én, 19 órától (Halasi-bérlet) és 28-án, 17 órától (Papp Magda-bérlet) láthatják a nézők.

A Nagyvárad Táncegyüttes Szophoklész Antigoné című tragédiájának táncszínházi feldolgozását mutatja be november 21-én, 19 órától a Nagyváradi Állami Filharmónia Enescu-Bartók termében. A hatalom erkölccsel szembeni túlkapásainak történetét feldolgozó görög klasszikust kortárs mozgásszínházi és hip-hop elemek ötvözésével viszi színre Györfi Csaba rendező-koreográfus, aki korábban elmondta: „Antigoné és Kreón viszálya, nem csupán két akarat egymásnak feszüléséből adódik, hanem egy ennél sokkal magasabb rendű konfliktus, az emberi és isteni világrend összeütközéséről szól. Mai szemmel nézve ezen nézeteltérések nagyon is aktuálisak érvényes emberi és társadalmi problémákat feszegetnek”.

Az előadásokra jegyek már kaphatók a színház jegypénztáraiban, illetve online, a www.szigligeti.biletmaster.ro oldalon. A Szigligeti Színház előadásaira a jelenleg is érvényben lévő járványügyi szabályozások értelmében a 12 év alatti személyek korlátozások nélkül, a 12 év feletti személyek csak érvényes, a teljes oltottságot, avagy a betegséből való felgyógyulást bizonyító EU-s COVID-igazolvánnyal léphetnek be. Az előadások időtartama alatt a maszk viselése és a távolságtartás kötelező.