Hírarchívum / Szigligeti Társulat


Hírarchívum / Szigligeti Társulat 2021.11.10

Az öreg hölgy látogatása - nyílt próba

November 11-én, csütörtökön, 18 órától a Szigligeti Színház nagytermében tart nyílt próbát a Szigligeti Társulat. Ezúttal Az öreg hölgy látogatása című készülő produkció próbafolyamataiba tekinthetnek be az érdeklődők.

Dürrenmatt darabja egy szerelmi vérbosszú történetét meséli el. Claire Zachanassian, a multimilliárdos férfifaló hazatér csőd szélén álló szülővárosába. Látogatása reményt kelt a város polgáraiban, hiszen az asszonytól várják a segítséget. Claire pénzbeni segítséget ajánl a városlakóknak, amennyiben azok hajlandók megölni egykori szerelmét, Alfred Ill-t, aki miatt a nőt évtizedekkel korábban igazságtalanul ítélték el és száműzték.

Az előadásban a magyar színházművészet olyan kiválóságai dolgoznak, mint a Jászai-díjas Zeke Edit díszlettervező, a többszörösen díjazott Cs. Kiss Zsuzsanna jelmeztervező, Kárpáti Péter József Attila-díjas dramaturg, illetve Selmeczi György, Kossuth-díjas zeneszerző. A produkció címszerepét Fábián Enikő játssza, aki idén ünnepli pályakezdésének negyvenedik évfordulóját; partnerét, Alfred Ill-t pedig ifj. Kovács Levente formálja meg, aki harminc éve tagja a Szigligeti Társulatnak.

A Szigligeti Színház nyílt próbájára a jelenleg is érvényben lévő járványügyi szabályozások értelmében a 12 év alatti személyek korlátozások nélkül, a 12 év feletti személyek csak érvényes, a teljes oltottságot, avagy a betegséből való felgyógyulást bizonyító EU-s COVID-igazolvánnyal léphetnek be. A nyílt próba időtartama alatt a maszk viselése és a távolságtartás kötelező.