Hírarchívum / Szigligeti Társulat


Hírarchívum / Szigligeti Társulat 2012.0.28.

Díjátadás volt a Miniévad végén

A Miniévad utolsó előadása, a Mágnás Miska után kiosztották a 2011-2012-es évad társulati díjait: a három Nívódíjat, az Életműdíjat, a Közönségdíjat és a Földes Kati-díjat.
Elsőként a Földes Kati-díjat, amelyet a Szigligeti Társulat művészszemélyzetének 36 évet be nem töltött tagja kaphat meg a társulati tagok szavazatai alapján. A vándordíjat Varga Balázs színművész, az elmúlt évad Földes Kati-díjasa adta át Szabó K. István rendezőnek.
A Nívódíjakat, az Életműdíjat és a Közönségdíjat Szabó Ödön megyei önkományzati képviselő adta át.
A Közönségdíjat az 2011-2012-es évadbeli teljesítménye alapján a közönség által legjobbnak tartott színművész kapta. Szavazni a Miniévad ideje alatt lehetett a Szigligeti Színház honlapján, illetve véletlenszerűen kiválasztott bérleteseink véleményét is kikértük, ők egy szavazólapon jelölhették meg, hogy kit tartanak érdemesnek a díjra. Az elismerést Kardos M. Róbert színművész érdemelte ki.
Az Életműdíjat a színház művészeti tanácsa ítélte oda Ács Tibor színművésznek. Hajdu Géza színművész, a művészeti tanács tagja laudációjában elmondta: “Talán ő az utolsó bohém. Az a színész, az a váradi, aki valahol a civil közösség tudatában él, aki nemcsak a színpadon, de a színházon kívül is színész. Az örök színész, a bohém színész!”
A Nívódíjakat a Miniévadon bemutatott öt előadás alapján szakmai zsűri ítélte oda. A zsűri tagjai: Köllő Katalin színházkritikus, a kolozsvári Szabadság napilap munkatársa, Szűcs Katalin Ágnes színházkritikus, a Criticai Lapok főszerkesztője, valamint Jászay Tamás színházkritikus, a Revizor kritikai portál szerkesztője. A díjakat Pál Hunor, Gajai Ágnes és Dimény Levente kapta.

Varga Balázs gratulál Szabó K. Istvánnak

Kardos M. Róbert veszi át a kitüntetést

Hajdu Géza, Ács Tibor, Szabó Ödön

A zsűri tagjai: Szűcs Katalin Ágnes, Köllő Katalin, Jászay Tamás

Pál Hunor színművész (középen) kapta az egyik Nívódíjat

Gajai Ágnes veszi át a Nívódíjat Szabó Ödöntől

A zsűri tagjai gratulálnak Dimény Levente színművésznek