Hírarchívum / Szigligeti Társulat


Hírarchívum / Szigligeti Társulat 2021.09.20

Közeleg az évad első bemutatója

Százkilencven évvel nyomtatásban való megjelenése után, 2021. október 1-én mutatja be Vörösmarty Mihály egyik legismertebb művét a Szigligeti Társulat: a Csongor és Tünde című drámai költemény nyitja a 2021-2022-es évad új premierjeinek sorát.

Az Anca Bradu által színre vitt produkció Csongor vándorlását egy szubjektív térbe és időbe helyezi: a főhős úgy lép ki a csodálatos gyermekkorból a felnőttkorba, hogy közben az elmúlt évszázad fontos szakaszait is bejárja. Az előadás egy képzeletbeli időutazásra hívja tehát a nézőket az 1920-as évektől napjainkig.

Az előadásban a Szigligeti Társulat csaknem teljes társulata színpadra lép, a címszerepekben pedig az együttes legfiatalabb tagjai, Kocsis Anna és Scurtu Dávid lesznek láthatók. Az előadásra jegyek már kaphatók online, illetve a színház jegypénztárában. Az október 1-ei bemutatóra a Szigligeti Ede-premierbérletek is érvényesíthetők. A színház felhívja az érdeklődők figyelmét, hogy szeptember 14-étől a színház főpénztárában ismét válthatók bérletek a 2021-2022-es évadra. Az új évad bemutatóiról és bérletkínálatáról a www.szigligeti.ro weboldalon, illetve a színház jegypénztárában és népszerűsítési pontjain kihelyzett évadhirdető füzetekben olvashatnak.