Hírarchívum / Szigligeti Társulat


Hírarchívum / Szigligeti Társulat 2021.05.28

Parasztopera: kultikus darab Nagyváradon

2021. június 3-6. között kilencedik alkalommal szervezi meg a nagyváradi Szigligeti Színház a HolnapUtán Fesztivált. A nemzetközi kitekintésű fesztivál célja, hogy a magyar nyelvű színjátszás kiemelkedő alkotóműhelyeinek előadásaival ismertesse meg a nagyváradi közönséget. Az idei kiadás programjának gerincét ezúttal olyan előadások alkotják, amelyek a színház és zene szerves összefonódására építenek. 

A HolnapUtán Fesztivál negyedik napján június 6-án vasárnap 19:00 órától az Újvidéki Színház és a Szegedi Nemzeti Színház koprodukcióját, a Parasztoperát láthatják a nézők. A darab egy archaikus történeten alapul, amelyben a vérfertőzés, a gyilkosság és az eltitkolt utódlással kapcsolatos klasszikus elemek vegyülnek a magyar népballadák sajátos motívumainak. Az operaként és annak stílusparódiájaként is működő előadás alapját zeneileg az erdélyi magyar népdalok képezik, ugyanakkor barokk és rockzenei elemeket is felfedezhetünk a Keresztes Attila által rendezett produkció zenei szövetében.

Az előadásokra jegyek már kaphatók a Szigligeti Színház jegypénztáraiban, valamint online, szigligeti.biletmaster.ro weboldalon. A HolnapUtán Fesztivál négy előadására ugyanakkor kedvezményes árú bérlet is váltható.

A szervezők felhívják a kedves nézők figyelmét, hogy a Szigligeti Színház előadásai oltási igazolás nélkül, megfelelő távolságtartással és kötelező maszkviseléssel látogathatók.