Hírarchívum / Szigligeti Társulat


Hírarchívum / Szigligeti Társulat 2020.12.28

Szilveszter a színházban

A Bihar Megyei Prefektúra december 28-ai tájékoztatása alapján Nagyváradon 3 ezrelék alá esett a fertőzöttségi ráta. Ennek értelmében, a Szigligeti Színház is újranyithatja kapuit, a terem kapacitásának 30 százalékával. A találkozást fergeteges óévbúcsúztató előadássorozattal ünnepeljük. 

December 30.-január 2. között öt alkalommal láthatja a közönség a Szigligeti Társulat Kabaré 120 című, új bemutatóját. A kifejezetten Szilveszterre készült, csaknem kétórás műsorban egyrészt klasszikus kabaréjelenetek, másrészt színházi anekdoták is helyet kaptak, és természetesen ismerős dallamok is felcsendülnek majd. Az előadás rendezője, Novák Eszter, célja volt, hogy egy, a járványügyi szabályozásoknak megfelelő előadást hozzanak létre a társulat művészeivel, amely a régi idők nagyváradi szilvesztereit idézi fel, és ugyanakkor önfeledt szórakozást ígér. 

A Kabaré 120 című előadást a következő időpontokban láthatják az érdeklődők: 

  • december 30, 19:00 - főpróba
  • december 31., 16:30 - előbemutató
  • december 31., 20:00 - bemutató
  • január 2., 16:30 - ünnepi előadás
  • január 2., 20:00 - ünnepi előadás. 

A Szigligeti Színház szervezői felhívják a nézők figyelmét, hogy az előadások között fertőtlenítik a színház közönségforgalmi tereit. Ebből kifolyólag, kérjük a 20 órai kezdettel műsorra tűzött előadások résztvevőit, hogy 19.45-re érkezzenek. Tájékoztatjuk kedves nézőinket, hogy a december 31-ei előadásokon a hagyományos pezsgős köszöntőnkre is sor kerül - a járványügyi szabályozások maximális betartásával. Tekintettel az előadás hosszára, ajánljuk, hogy délutáni előadásainkon azok a személyek vegyenek részt, akik távol laknak, és biztosan haza szeretnének érni a kijárási tilalom kezdetéig. Az előadásban szereplő színészek tesztelve vannak, ezért maszk nélkül játszhatnak. 

Mindazok, akik otthonuk kényelméből szeretnék megtekinteni az előadást, a Szigligeti Színház jegypénztárában válthatnak jegyet az online vetítésre, és regisztrálhatnak a 24 óráig elérhető videó megtekintéséhez.