Hírarchívum / Szigligeti Társulat


Hírarchívum / Szigligeti Társulat 2020.11.03

Rangos kitüntetés Dimény Leventének

Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Dimény Levente színművésznek, rendező- koreográfusnak – érzékeny és kiemelkedő színészi szerepformálásaiért, társulatvezetői munkásságáért, a modern-kortárs táncművészet partiumi megteremtéséért és népszerűsítéséért – gr. Bánffy Miklós-díjat adományoz.

Szűk körben, a nagyközönség számára online közvetítéssel tartja meg évfordulós rendezvényeit az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület (EMKE). A szombati programban táblaavató is szerepel, a tisztújító közgyűlés után pedig átadják az erdélyi Oscarként is emlegetett EMKE-díjakat. A járványhelyzet kedvezőtlen alakulása miatt két alkalommal kellett elhalasztaniuk a végül most szombatra időzített eseményeiket. Ugyanis hagyományosan az EMKE 1885. április 12-i alakulásához legközelebb eső hétvégén tartják az ünnepséget, ez idén április 4-én lett volna. A koronavírus-járvány első hulláma miatt ezt először júniusra, majd november 7-re halasztották.

Az erdélyi Oscarnak is nevezett, a közművelődés különböző területein kiemelkedő tevékenységet folytató szakemberek kitüntetésére szolgáló EMKE-díjakat idén a Kolozsvár-Alsóvárosi Református Egyházkerület templomában (Kétágú templom) adják át, szombaton 14 órai kezdettel. Az avatást és a díjkiosztó gálát a járványügyi intézkedések értelmében szűk körben, csak a meghívottak részvételével tartják meg, a nagyközönség számára online közvetítésben a Facebook-oldalukon.