Hírarchívum / Szigligeti Társulat


Hírarchívum / Szigligeti Társulat 2020.10.19

Nagytermi előadások a fesztiválon

Október 20-25. között negyedik alkalommal szervezi meg a Szigligeti Színház az Infinite Dance Festivalt. A hatnapos eseménysorozat nagyszínpadi produkcióit Románia és Magyarország európai hírű társulatainak tolmácsolásában láthatja a közönség. A fesztivált a járványügyi szabályozásoknak megfelelően bonyolítja le a nagyváradi teátrum.

A fesztivál nulladik napján, október 20-án, 19 órától a Nagyvárad Táncegyüttes és az egri GG Tánc koprodukciójában készülő Diótörő című előadás próbafolyamataiba nyerhet betekintést a közönség: a nyílt próba során az alkotók Csajkovszkij klasszikus zeneművére készült cirkuszi mutatványokkal gazdagított koreográfiáját mutatják be az érdeklődőknek.

A fesztivál első napján, október 21-én, 19 órától a színház nagytermében Bolero címmel ökobalettet mutatbe a GG Tánc Eger. Ravel közismert zeneművének három tételére három különböző alkotó készített koreográfiát, amelyek mindegyike a környezettudatosságra kívánja felhívni a figyelmet.

Október 22-én, este 19 órától két előadást láthat a közönség egy egyestés előadás keretében. A kétrészes produkció első részében a bukaresti Contemporary Creative Dreamers együttes lép fel Nihil Sine Deo című koreográfiájával. Az est második részében a budapesti Létre Kulturális Egyesület mutatja be cirkuszi mutatványokkal színesített táncszínházi előadását, Ébredés címmel.

Október 23-án a magyar táncszakma nemzetközileg elismert két társulatát láthatja a közönség: a 19 órától kezdődő nagyszínpadi program első részében Frenák Pál Társulata mutatja be a Twins című, az ikertestvéri viszonyt előtérbe helyező művét. Ezt követően, Duda Éva Társulatának Wonderland című táncszínházi előadását láthatja a közönség.

Október 24-én, szombaton, 19 órától a táncos utánpótlásé a főszerep: a nagyszínpadon a Magyar Táncművészeti Egyetem klasszikus és kortárs balett, illetve néptánc szakos hallgatóinak bemutatóját tekinthetik meg a nézők.

A fesztivál zárónapján, október 25-én, vasárnap, 19 órától a Duna Táncműhely A tizedik vőlegény című népi ihletésű táncjátéka kerül műsorra.

A fesztivál előadásaira jegyek és napijegyek is kaphatók a színház jegypénztárában, illetve online, a www.biletmaster.ro oldalon. A napijegyekről, illetve az előadásokról bővebben az idf.szigligeti.ro weboldalon olvashatnak.