Hírarchívum / Szigligeti Társulat


Hírarchívum / Szigligeti Társulat 2020.10.17

Rangos díj Sebestyén Hunornak

Sebestyén Hunort, a Szigligeti Társulat színművészét rangos elismerésben részesítette a Gyulai Várszínház, a Hamlet című előadásban nyújtott kiemelkedő művészi teljesítményéért. Az alábbiakban dr. Elek Tibor, a koprodukciós partner, Gyulai Várszínház igazgatójának üzenetét tesszük közzé: 

Szívből gratulálunk a nagyváradi Szigligeti Színház minden dolgozójának a 120 éves jubileumhoz. Nagyon jó lett volna együtt ünnepelni veletek, készültünk is rá, ezzel is tovább erősítve a két színház között az elmúlt években a korábbiaknál is intenzívebbé vált szakmai együttműködést. No, meg azért is, hogy együtt örülhessünk közös produkciónk, a Hamlet ottani bemutatásának. Sajnos a vírushelyzet ezt nem tette lehetővé. Pedig még egy kedves kötelezettségünknek, egy díjátadásnak is eleget szerettünk volna tenni. Ugyanis a Gyulai Várszínház Társadalmi és Művészeti Tanácsadó Testülete nyár végi évadértékelő ülésén színházunk három nívódíjának egyikét, az Őze Lajos-díjat Sebestyén Hunornak ítélte oda, Shakespeare: Hamlet című darabja bemutató előadásában nyújtott eredetien összetett és emlékezetes szerepformálásáért, kiemelkedő színművészi teljesítményéért. Természetesen előbb-utóbb megtaláljuk a módját a díj átadásának.

A határ túloldaláról gratulálunk még egyszer a művész úrnak és az egész társulatnak, köszönjük, hogy együtt dolgozhattunk veletek!

Szép ünnepet, a körülmények ellenére is sikeres évadot és jó egészséget kívánunk mindnyájatoknak!

dr. Elek Tibor

ügyvezető igazgató

és a Gyulai Várszínház csapata