Hírarchívum / Szigligeti Társulat


Hírarchívum / Szigligeti Társulat 2020.09.18

Y: online streamben is!

Szeptember 26-án, szombaton, 20 órától a színház nagytermében láthatja a közönség a júniusban online bemutatott Y című előadást. A családi konfliktusokat, valamint a fiatal generáció problémáit sajátságos módon bemutató előadás a főszereplő, Naphegyi Eszter - egy frissen diplomázott médiaszakos lány - egy napját követi végig. Eszter valóságtapasztalatára jellemző a multitasking, azaz egyszerre több helyen próbál szimultán jelen lenni. Az őt érő ingerdömping, a családi elvárások, a média és a képi kultúra termékeinek folyamatos, tolakodó jelenléte  a kialvatlan és szerelemes lányt egyre dekoncentráltabbá és elveszettebbé teszik, mígnem teljesen összezavarodik és egy olyan éber rémálomban találja magát, ahol elválaszthatatlanná válik, hogy mi az, amit képzel és mi az, ami valóban megtörténik vele. A fő kérdés pedig az, hogy mi lehet az a valami, ami képes oly mértékben hatni a lányra, hogy hirtelen kirántsa őt képzelete virtualitásából és lehetővé tegye számára a valóságos kapcsolódást.

Az online közvetítésre az Eventim.ro felületén lehet jegyet vásárolni: https://www.eventim.ro/ro/bilete/y-online-552819/event.html

Az előadásra jegyek a színház jegypénztárában, valamint online, a www.biletmaster.ro oldalon kaphatók. A színház jegyirodája kedden és csütörtökön 10-19 között, szerdán és pénteken: 13-19 óra között, valamint egy órával az előadások előtt tart nyitva (hétfőn zárva). A járványügyi intézkedések értelmében, a színház jegypénztára 15 perccel az előadás megkezdése előtt bezár. A színházlátogatásra vonatkozó járványügyi szabályozásokról bővebben a színház honlapján, valamint Facebook-oldalán olvashatnak az érdeklődők.