Hírarchívum / Szigligeti Társulat


Hírarchívum / Szigligeti Társulat 2020.06.22

Szigligeti Nyári Esték 2020-ban

A nyári hónapokban több szabadtéri előadást tűz műsorára a nagyváradi Szigligeti Színház: a Nagyváradi Vár nyári színpadán meghívott előadásokat, illetve a teátrum három társulatának saját produkcióit – köztük új bemutatókat is láthat a közönség.

A Szigligeti Nyári Esték eseménysorozatot a Lilliput Társulat szabadtéri bemutatója, a Piri és a farkas nyitja. A klasszikus Grimm-mesén alapuló, vásári és burleszk elemekkel tarkított előadást Lélek Sándor Tibor viszi színre; Balogh Judit, Birtalan Katalin, Lélek Sándor Tibor, Németi Emese és Szentpéteri Lenke játékát Varga Imre kíséri zongorán. Az előadásban látható bábokat Tomos Tünde készítette. A bemutatóra június 27-én, szombaton, 11 órától kerül sor a Római Katolikus Püspöki Palota hátsó udvarán található amfiteátrumban. Jegyek kizárólag a jegypénztárban kaphatók.

Július  3-án  este fél kilenctől (20.30) a szatmárnémeti Harag György Társulat színművészei mutatják be Paravarieté című új előadásukat a várszínpadon. A Paravarieté zenés porondján nem légtornászok, állatidomárok vagy bizarr hősök lépnek fel, hanem hétköznapi emberek, akiknek abszurd élethelyzetei legalább annyira érdekesek, mint egy-egy tökélyre fejlesztett cirkuszi szám. A rekeszizmokat megdolgoztató előadásra a 2019/2020-as évben fel nem használt bérletek is érvényesíthetők. Esőnap: július 4., 20:30. Az érvényesítéshez, az érdeklődők forduljanak személyesen vagy telefonon, a 0040259401140-es számon a jegypénztár munkatársaihoz.

A márciusban elmaradt ünnepi, szám szerint ötvenedik előadásával tér vissza a Bányavirág. Az elmúlt évadok egyik legnépszerűbb előadása egy peremvidék antihőseinek tragikomikus történetét mutatja be, a szerzőre, Székely Csabára jellemző humoros-ironikus módon. A jubileumi előadásra július 11-én, 20.30-tól kerül sor a várszínpadon (esőnap: július 12., 20:30). A jubileumi előadásra a márciusban megváltott jegyek is felhasználhatók. A Bányavirág című előadást továbbá július 25-én, szombaton, 20.30-tól lehet megtekinteni (esőnap: július 26., 20:30).

A Szigligeti Nyári Esték programjában Székely Csaba drámatrilógiájának második része, a Bányavakság is helyet kapott: ezúttal a polgármesteri székért folytatott harc jellegzetes szereplőinek groteszk élethelyzeteit láthatjuk színpadon. Az előadást július 17-én, 20:30-tól (esőnap: július 24., 20:30), illetve augusztus 1-én, 20:30-tól (esőnap: augusztus 2., 20:30).

Augusztus hónap folyamán mutatja be a Szigligeti Társulat a Botos Bálint rendezésében készülő improvizatív előadását, amelynek munkacíme Főnixterv. A bemutatóra a tervek szerint augusztus 15-én kerül sor, a produkcióról bővebben a későbbiekben tájékoztatjuk a közönséget.

A Nagyvárad Táncegyüttes két előadással vesz részt a Szigligeti Nyári Esték programsorozatban: július 5-én, 20:30-tól (esőnap: július 6., 20:30) az együttes zenekara ad koncertet, amelynek repertoárján az elmúlt évadok előadásainak zenei anyaga lesz látható-hallható; augusztus 5-én, 20:30-tól pedig (esőnap: augusztus 6., 20:30) az Amikor a pásztor... című folklórelőadást tűzik műsorra. Mindkét produkciót a várszínpadon láthatják az érdeklődők.

A Szigligeti Nyári Esték előadásaira jegyek a színház jegypénztárában (nyitva kedden és csütörtökön 10-19, szerdán és pénteken 13-19 óra között), valamint online, a www.biletmaster.ro oldalon kaphatók. A szervezők felhívják az érdeklődők figyelmét, hogy a helyszínen nem zajlik jegyértékesítés. A fel nem használt jegyek és bérletek érvényesítéséről bővebb tájékoztatást a 0259401140-es (jegypénztár), illetve a 0040772298994-es (Miklós Irén közönségszervező) telefonszámon kaphatnak. Az előadásokról és a Szigligeti Nyári Esték programsorozatról részletes információk a www.szigligeti.ro oldalon olvashatók. Esőnap esetén telefonon, illetve okostelefonnal rendelkezők esetében a FestivApp applikáción keresztül értesítjük nézőinket.


A biztonsági előírásokról bővebben a képre kattintva olvashatnak: