410021 Nagyvárad / Oradea, Piața Regele Ferdinand I., nr. 6., Bihor, RO
Facebook
Youtube
Instagram

Hírarchívum / Szigligeti Társulat


Hírarchívum / Szigligeti Társulat 2020.05.21

Otthon-páholy: gyermekszínházi előadások online

Május 20-ától kezdődően a 2019/2020-as évad repertoárjához tartozó előadásokkal indul útjának az Otthon-páholy színházi közvetítéssorozat, amellyel egyrészt a nagyváradi és környéki bérletes közönséget, másrészt a nagylelkű színházbarát támogatókat kívánja megszólítani a Szigligeti Színház.

Az alkotói munka május 18-ai újraindulásával párhuzamosan, a Szigligeti Színház két társulatának négy új előadását láthatja a közönség az Eventim.ro platformon: a bérletes nézők bérletkártyáik segítségével léphetnek be az online felületre, az érdeklődő nézők pedig szimbolikus árú támogatói jegy vásárlásával juthatnak hozzá a közvetítés megtekintéséhez szükséges egyedi felhasználóhoz.

Az Otthon-páholy első szakaszában a gyermekszínházi előadásoké a főszerep, így május 20-23. között a Lilliput Társulat olyan kiemelkedő előadásait tekintheti meg a közönség, mint a mindannyiunk által jól ismert János vitéz, illetve a társulat fennállásának hetvenedik évfordulója alkalmából készített mesejáték, A csodálatos kalucsni. Mindkét előadás generációk kedvenceként került a jubileumi évad repertoárjára, ezért a szervezők rendhagyó irodalomórának és családi programnak egyaránt ajánlják az előadásokat.

A későbbiekben a Nagyvárad Táncegyüttes két folklórelőadását, az Amikor a pásztor és az Aranyos szegelet című stúdióelőadásokat, valamint a Bardo című mozgásszínházi előadást tekinthetik meg az érdeklődők.

Az Otthon-páholy vetítéseivel kapcsolatban a Szigligeti Színház széleskörű információs kampányt indított, amelynek keretében az érdeklődők bővebb információkat kaphatnak az előadásokról, a támogatói jegy vásárlásának módjáról, valamint a bérletérvényesítés hogyanjáról egyaránt. A tájékoztató anyagok a www.szigligeti.ro honlapon, a társulatok közösségimédia-felületein, valamint a sajtóban kerülnek közzétételre; a színház munkatársai pedig telefonos és e-mailes úton értesítik a bérletes nézőket a rendelkezésükre álló lehetőségekről.