Hírarchívum / Szigligeti Társulat


Hírarchívum / Szigligeti Társulat 2018.02.21

A Charley nénje és a Csókos asszony Nagyváradon

Az előző vendégszereplés nagy sikerére való tekintettel március 16-18. között ismét Nagyváradon vendégszerepel a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata. A Szamos-parti művészek előadásai ezúttal is felhőtlen pillanatokat ígérnek az érdeklődőknek.

Március 16-án, 19 órától a Brandon Thomas komédiájából Aldobolyi Nagy György és Szenes Iván által magyar zenés színpadra alkalmazott Charlie nénje című előadással veszi kezdetét a háromnapos vendégség. A produkció, amelyből nagysikerű tévéfilm is született, két oxfordi diák különös szerelmi történetéről szól. Charley és Jack beleszeretnek Spittigue két szép lányába, Kittybe ás Annie-ba, akiket a zord öreg gyámapa hét lakat alatt őriz. A fiatalembereknek nincs pénzük, ezért esélyük sincs Spittigue jóindulatára. Egyetlen reményük Charley nénje, a dúsgazdag milliomos özvegy. Tervüket azonban meghiúsítani látszik, hogy Donna Lucia, a néni, nem érkezik meg. Így, a fiatalembereknek, nem marad más választásuk mint, meggyőzni barátjukat, Babberleyt, hogy játssza el a néni szerepét. Egy igaz barát pedig, ha kell, még női ruhát is hajlandó ölteni, csak hogy segítségünkre legyen a bajban… De micsoda kalamajka keveredhet abból, ha az álnagynéni mellett egyszer csak a valódi is megjelenik…

Március 17-én és 18-án Zerkovitz Béla örökzöld operettje lesz látható ismét a Szigligeti Színház nagyszínpadán. A januárban zajos sikerrel játszott Csókos asszony című operettben olyan slágerek csendülnek fel, mint a Van a Bajza utca sarkán egy kis palota, az Éjjel az omnibusz tetején vagy a Gyere, te nimand. A szombaton 17 órától kezdődő előadásra a Papp Magda-bérletek, a vasárnap 19 órától kezdődő előadásra pedig a Halasi Gyula-bérletek érvényesíthetők (a Tévedések komédiája című előadás helyett).

Jegyek ugyanakkor már kaphatók a színház jegypénztárában (nyitva hétfőtől péntekig 14-19 óra között, illetve egy órával az előadások előtt), valamint online, a www.biletmaster.ro weboldalon. Felhívjuk a kedves nézők figyelmét, hogy a telefonon vagy személyesen foglalt helyeket, a foglalásokat követő negyvennyolc órán belül szíveskedjenek kiváltani, ellenkező esetben a foglalás érvényét veszti.