Hírarchívum / Szigligeti Társulat


Hírarchívum / Szigligeti Társulat 2018.02.21

Stúdiótermi előadások a VI. HolnapUtán Fesztiválon

2018. március 20-25. Között hatodik alkalommal szervezi meg a nagyváradi Szigligeti Színház a HolnapUtán Fesztivált: az eseménysorozat hat napja alatt tizenkét erdélyi és magyarországi társulat tizennégy produkcióját láthatja a közönség, a vendégelőadások mellett pedig szakmai beszélgetések, workshopok, kiállításmegnyitó és koncertek is várják az érdeklődőket.

A VI. HolnapUtán Fesztivál stúdiótermi előadásprogramjában független és kőszínházi előadások mellett, a Kárpát-medencei magyar színházi főiskolák hallgatóinak produkciói is helyet kaptak.

Március 20-án, 20 órától a házigazda Szigligeti Színház Szigligeti Társulata mutatja be a Tasnádi-Sáhy Péter által rendezett, dráMÁzat-díjas Kapufa és öngól című előadást.

Egy színésznő szülővárosába való visszatérése a témája annak a produkciónak, amivel a Váróterem Projekt érkezik Nagyváradra március 21-én, 19 órakor a Szigligeti Stúdióba. A kolozsvári függetlenek ugyanakkor másnap Bánk bán? Jelen! című osztálytermi előadásukat játsszák az Ady Endre Líceum diákjainak.

A főiskolák vendégelőadásainak sorát március 22-én, 17 órától a Kaposvári Egyetem diákjai folytatják, akik saját Bánk bán-feldolgozásukkal lépnek fel a Szigligeti Stúdióban.

A fesztivál történetében először lesznek jelen a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem színház szakos diákjai, akik Shakespeare-feldolgozásokat mutatnak be: március 24-én, 17 órától az Ahogy tetszik című komédiát, március 25-én, 17 órától pedig a Rómeó és Júliát.

Program az okostelefonon

A szervezők felhívják a figyelmet arra is, hogy hamarosan okostelefonon is elérhető a fesztivál teljes programja, az Android és iOs-telefonokra egyaránt telepíthető FestivApp applikáció segítségével, amely rengeteg kiegészítő információval szolgál, az esetleges programváltozások esetén pedig, valós időben tájékoztatja a felhasználót.

A fesztivál támogatója a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., a Nemzeti Kulturális Alap, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, illetve a Bihar Megyei Tanács.

Jegyek és bérletek

A VI. HolnapUtán Fesztivál előadásaira jegyek már kaphatók a színház jegypénztárában (nyitva hétfőtől péntekig 14-19 óra között, illetve egy órával az előadások előtt), valamint online, a www.biletmaster.ro oldalon.

A szervezők ugyanakkor két típusú, kedvezményes árú szabadbérletet kínálnak az érdeklődőknek:

HolnapUtán-bérlet: érvényes három tetszőlegesen választott nagytermi előadásra, ára 60 RON

Választható előadások: Augusztus, Otthon, A tavasz ébredése, Chioggiai csetepaté, Leonce és Lena, Nóra – karácsony Helmeréknél

HolnapUtán stúdióbérlet: érvényes három tetszőlegesen választott stúdiótermi előadásra, ára 40 RON

Választható előadások: Kapufa és öngól, Liget, Bánk bán misszió, Ahogy tetszik (BBTE), Rómeó és Júlia (BBTE),A hogy tetszik (SZFE)

Fotó: Ahogy tetszik (BBTE)