Hírarchívum / Szigligeti Társulat


Hírarchívum / Szigligeti Társulat 2017.11.10

Megkezdődtek a Vesztegzár a Grand Hotelben próbái

Rejtő Jenő fordulatos regényparódiájának színpadi adaptációjával búcsúztatja az Óévet a Szigligeti Színház: a Porogi Dorka rendezésében színre kerülő Vesztegzár a Grand Hotelben című nagyszabású zenés produkció próbafolyamata november 10-én vette kezdetét.  

„A hatóságok vesztegzárat rendelnek el egy trópusi luxusszállodában, a vendégek nem hagyhatják el a hotelt, az összezártságban pedig kitör a pánik, és elszabadulnak az indulatok. Kalandorok és bűnözők, nemzetközi szélhámosok és előkelőségek sorsa és céljai  keresztezik egymást, a szekrényből a Jáva Réme lép elő, hullát rejt el Vangold, a rotterdami nyugdíjas, a kiérdemesült primadonna színpadi tőrét egy kapucinus atya hátában találják meg, a vermutban cián van, és megkezdődik a rettenetes hajsza egy milliókat érő füzetért, amelyben ott a banánoxid képlete…” – áll a történet ismertetőjében.

Rejtő Jenő klasszikus krimi-paródiájából Hamvai Kornél írt fordulatos, könnyed és cinikusan drámai színpadi szöveget, a darab szórakoztatóan magával ragadó, sodró zenéjét Darvas Benedek, a sziporkázóan szellemes dalszövegeket pedig Varró Dániel jegyzi.

A produkcióban a Szigligeti Társulat tizenhat színművésze, számos statiszta, valamint egy hétfős kamarazenekar is közreműködik.

Szereplők: Kardos M. Róbert Jászai-díjas, Molnár Júlia, Balogh Attila, Fodor Réka, ifj. Kovács Levente, Gajai Ágnes, Dimény Levente, Szotyori József, Kiss Csaba, Pitz Melinda, Kocsis Gyula, Sebestyén Hunor, Hajdu Géza, Kovács Enikő, Szabó Eduárd, Csatlós Lóránt. Díszlet- és jelmeztervező: Kupás Anna. Zenei vezető: Brugós Anikó.