410021 Nagyvárad / Oradea, Piața Regele Ferdinand I., nr. 6., Bihor, RO
Facebook
Youtube
Instagram

Știri / Trupa Szigligeti


Știri / Trupa Szigligeti 2017.11.08

Program pentru elevi 2017

A şasea ediţie a programul educativ „Teatru în şcoală, şcoală în teatru” a fost lansat cu participarea a aproape 50 elevi şi studenţi. Participanţii au fost întâmpinaţi de directorul artistic al Trupei Szigligeti, Eszter Novák.

Scopul iniţiativei lansate în anul 2011 este acela de a familiariza tinerii cu lumea teatrului într-un mod inedit, pentru ca ei să cunoască o parte din munca artistică din spatele culiselor, şi, nu în ultimul rând, să devină spectatori conştienţi.

Tematica următorului spectacol, intitulat „Eşti prietenul meu?” va fi prietenia. Ce să arătăm din personalitatea noastră în faţa colegilor, prietenilor, profesorilor şi părinţilor, sau chiar pe Facebook? Acelaşi lucru? Sau altceva? În adolescenţă, credem că ne facem prieteni pe viaţă, dar suntem de multe ori dezamăgiţi în prieteni. Similar spectacolului „Cine voi fi când voi fi mare?” din anul trecut, şi în acest an, ne vom baza programul de educaţie teatrală pe experienţele şi improvizaţiile elevilor.

Similar anilor precedenţi, şi în acest an, echipele vor fi îndrumate de artiştii Trupei Szigligeti, iar la finalul repetiţiilor, elevii vor pune în scenă un spectacol, cu ajutorul lui Eszter Novák.