Hírarchívum / Szigligeti Társulat


Hírarchívum / Szigligeti Társulat 2017.10.20

A kaukázusi krétakör: bemutató november 5-én

Nagyszabású produkcióval nyitja a 2017/2018 évad nagyszínpadi bemutatóinak sorát a Szigligeti Színház: Bertolt Brecht és Paul Dessau A kaukázusi krétakör című klasszikusát november 5-én, 19 órától mutatják be a Szigligeti Társulat művészei. Az előadás rendezője Anca Bradu.

A kaukázusi krétakör célja, hogy folytassa a nagy sikerrel játszott, fesztiváldíjas A mi osztályunk által elkezdett kortárs lelkiismereti problémákról szóló társadalmi párbeszédet: „A kaukázusi krétakör Brecht ritkán játszott drámái közé tartozik, hiszen nagyon érzékeny megközelítést igényel a művészek részéről. A világháborús időkben játszódó történet a bibliai Salamon ítéletét helyezi új megvilágításba, és az anyaság szemszögén keresztül beszél arról, hogy csak az embertárs iránti szeretet hozhat reményt egy értékvesztett világba” – mondja az előadásról Anca Bradu rendező.

A próbafolyamat augusztus 23-án kezdődött: a Szigligeti Társulat tizenöt színművészét felvonultató előadást egy háromfős kamarazenekar kíséri élő zenével. A koreográfiát a társulattal immár negyedik alkalommal együttműködő Mălina Andrei, a díszlet- és jelmezterveket Andra Bădulescu-Vișniec, a zenei felkészítést pedig Mezei Szilárd vajdasági zeneszerző jegyzi.

Az előadás főbb szerepeiben Tasnádi-Sáhy Noémi, valamint a Jászai Mari-díjas Kardos M. Róbert láthatók; további szereplők: Ababi Csilla, Csatlós Lóránt, Dimény Levente, Dobos Imre, Fábián Enikő, Fodor Réka, Gajai Ágnes, Hunyadi István, Kiss Csaba, ifj. Kovács Levente, Sebestyén Hunor, Szabó Eduárd, valamint Szotyori József.

Az előadás premierjére rendhagyó módon vasárnap, 19 órától kerül sor; a bemutatóra a Szigligeti Ede-bérletek érvényesíthetők. Jegyek még kaphatók a színház jegypénztárában (nyitva hétfőtől péntekig 14-19 óra között, illetve egy órával az előadások előtt), valamint online, a www.biletmaster.ro oldalon. A szervezők ugyanakkor felhívják a figyelmet arra, hogy ezúttal, az előadás közösségi fontosságára való tekintettel a bemutatóra normál jegyárak vonatkoznak.