410021 Nagyvárad / Oradea, Piața Regele Ferdinand I., nr. 6., Bihor, RO
Facebook
Youtube
Instagram

Știri / Trupa Szigligeti


Știri / Trupa Szigligeti 2017.10.02

A început cel de-al III-lea Festival al Teatrelor de Păpuşi Profesioniste Maghiare din Transilvania

Cel de-al III-lea Festival al Teatrelor de Păpuşi Profesioniste Maghiare din Transilvania a început în 2 octombrie şi durează până în 6 octombrie. Evenimentul care poartă numele unei mari personalităţi a păpuşeriei profesioniste orădene, Paul Fux, este unicul în regiune care îşi propune să fie un for al teatrelor de păpuşi maghiare din Transilvania, oferind un prilej pentru dialog profesioniştilor în domeniu. În ediţia din acest an, publicul va putea urmări 22 spectacole prezentate de 17 trupe – pe lângă trupele transilvănene, fiind invitate şi teatre de păpuşi din Ungaria, Serbia şi Slovacia.

În deschiderea festivalului, directorul artistic al Trupei Lilliput, Réka Botházy-Daróczi, şi-a exprimat bucuria faţă de faptul că specialiştii în arta păpuşeriei sunt din ce în ce mai interesaţi de iniţiativa teatrului orădean. Pe de altă parte, ea i-a transmis mulţumiri directorului general Katalin Czvikker, dar şi tuturor susţinătorilor pentru faptul că oferta din acest an va fi mai bogată decât oricând. Înainte de începerea spectacolului „Sarea” de Teatrul de Păpuşi Cimborák de la Sfântu Gheorghe, Réka Botházy-Daróczi a spus că spectacolul de deschidere este dedicat renumitului regizor contemporan al artei păpuşeriei din Transilvania, Kálmán Nagy-Kopeczky, care a trecut în nefiinţă anul trecut.

Directorul general al Teatrului Szigligeti, Katalin Czvikker şi-a exprimat speranţa că cifra magică, treiul, va aduce noroc celei de-a treia ediţii a festicalului. „FuxFeszt există indiferent de vreme sau de numărul susţinătorilor” - a spus ea.

În prima zi de FuxFeszt, publicul numeros a putut urmări patru spectacole: după spectacolul de deschidere oferit de cei de la Sfântu Gheorghe, a urmat reprezentaţia Teatrului de Păpuşi Vaskakas, „Se mişcă”, „Semnul mamei”, bazat pe textele lui Anna Szabó T., respectiv spectacolul Aquarium Project.

La festival, sunt valabile trei abonamente la preţul de 20 de lei. Biletele şi abonamentele sunt disponibile la casieria teatrului (deschisă de luni până vineri între orele 14 – 19), pe loc, sau online, pe pagina  www.biletmaster.ro.