Hírarchívum / Szigligeti Társulat


Hírarchívum / Szigligeti Társulat 2017.09.11

Őszi turnén a Szigligeti Társulat

A következő időszakban számtalan meghívásnak tesz eleget a Szigligeti Színház Szigligeti Társulata: a nagyváradi művészek három színházi fesztiválon, valamint a térség kiemelkedő kulturális rendezvényein is vendégszerepelnek.

Szeptember 17-23. között kilencedik alkalommal szervezi meg a Tomcsa Sándor Színház a dráMA Kortárs Színházi Találkozót, amelynek nulladik napján, szeptember 17-én az Én kis hűtőkamrám című előadással lép közönség elé a nagyváradi társulat. A fesztivál szeptember 18-ai első előadása a székelyudvarhelyi és nagyváradi színházak közösen meghirdetett drámapályázatának Debüt-díjas szövegéből készült Kapufa és öngól című ősbemutató lesz, amelyet a Szigligeti Színház tűz műsorára a 2017/2018-as évadban. Az ősbemutatón, valamint az azt követő beszélgetésen a színművészek mellett jelen lesz Körmöczi–Kriván Péter szerző, Tasnádi-Sáhy Péter rendező, Rákay Tamás díszlet- és jelmeztervező, Tőkés Imola koreográfus, valamint Ungvári Oscar zenei szerkesztő is.

Szeptember 22-én Zilahon, október 20-án pedig Medgyesen, a Szeben Megyei Magyar Napokon vendégszerepel a Honnan és hová? című előadás. Az Arany János születésének bicentenáriuma alkalmából készült műsor a szerző munkásságának ismert és kevésbé ismert alkotásain keresztül, költemények, megzenésített versek, valamint életrajzi szövegek felhasználásával kíván emléket állítani a magyar irodalom egyik legjelentősebb személyiségének.

Szeptember 14-24. között első alkalommal szervezi meg a Szatmárnémeti Északi Színház a TranzitFeszt Nemzetközi Multikulturális Színházi Fesztivált, amelynek meghívottaiként szeptember 23-án a Novák Eszter által rendezett A mizantróp című nagysikerű Molière-komédiával lépnek színpadra a nagyváradi társulat művészei.

Október 7-én Zsibón, október 14-én pedig Tiszaújvároson kerül bemutatásra Székely Csaba Bányavirág című tragikomédiája.

Az évad eleji turnék sorát Joël Pommerat Az én kis hűtőkamrám című előadásának bukaresti bemutatója zárja: a kortárs európai színház kiemelkedő alkotása október 28-án az Országos Színházi Fesztiválon, az Odeon Színházban lesz megtekinthető.

 

Az illusztráció Az én kis hűtőkamrám című előadásból származik. Fotós: Fülöp-Crisan Olivér.