410021 Nagyvárad / Oradea, Piața Regele Ferdinand I., nr. 6., Bihor, RO
Facebook
Youtube
Instagram

Știri / Trupa Szigligeti


Știri / Trupa Szigligeti 2017.09.11

Trupa Szigligeti în turneu de tomnă

În următoarea perioadă, Trupa Szigligeti a Teatrului Szigligeti onorează foarte multe invitaţii. Actorii orădeni vor participa la trei festivaluri de teatru, dar şi la mai multe evenimente culturale de prestigiu din regiune.

Între 17 – 23 septembrie, Teatrul Tomcsa Sándor găzduieşte cea de-a noua ediţie a Festivalului de Teatru Contemporan. În ziua zero, 17 septembrie, trupa orădeană va urca pe scenă cu spectacolul „Camera mea frigorifică”. Prima reprezentaţie a festivalului din 18 septembrie va fi prezentată tot de trupa noastră: este vorba despre premiera absolută a dramei „Bară şi autogol”, din textul câştigător al premiului Debut al concursului lansat de teatrele din Odorheiu Secuiesc şi Oradea, spectacol inclus în repertoriul Teatrului Szigligeti în stagiunea 2017/2018. La premiera absolută, dar şi la discuţia ce o va urma, vor fi prezenţi, pe lângă actori, autorul PéterKörmöczi–Kriván, regizorul Péter Tasnádi-Sáhy, scenograful Tamás Rákay, coregrafa Imola Tőkés, dar şi redactorul muzical Oscar Ungvári.

Spectacolul „Lira lui János Arany” soseşte la Zalău în 22 septembrie, respectiv la Mediaş, în cadrul Zilelor Maghiare din Judeţul Sibiu. Spectacolul realizat cu ocazia bicentenarului naşterii lui János Arany o comemorează pe una dintre cele mai semnificative personalităţi ale literaturii maghiare prin operele mai mult sau mai puţin cunoscute, poezii puse pe muzică, dar şi texte biografice.

Între 14 – 24 septembrie, Teatrul de Nord Satu Mare organizează prima ediţie a Festivalului Internaţional Multicultural de Teatru, supranumit TranzitFeszt, la care organizaorii au invitat spectacolul de mare succes al trupei orădene, „Mizantropul” de Molière, în regia lui Eszter Novák.

Tragicomedia lui Csaba Székely, „Floare de mină”, va fi prezentat în 7 octombrie la Jibou, iar în 14 octombrie, la Tiszaújváros, Ungaria.

Seria turneelor de la începutul stagiunii va fi închisă de reprezentaţia spectacolului „Camera mea frigorifică” de Joël Pommerat la Bucureşti. Piesa, considerată una dintre cele mai importante opere ale teatrului contemporan european, va fi prezentată în 28 octombrie, în cadrul Festivalului Naţional de Teatru, în sala Teatrului Odeon.

 

Foto: scenă din spectacolul „Camera mea frigorifică”. Fotograf: Fülöp-Crisan Olivér.