Hírarchívum / Szigligeti Társulat


Hírarchívum / Szigligeti Társulat 2017.08.16

Nagyszínpadi bemutatók a 2017/2018-as évadban

Klasszikus dráma és komédia, kortárs ősbemutató, zenés produkciók, tánc– és gyermekszínházi előadások: tizenhárom premierrel, három fesztivállal, a Színház az iskolában, iskola a színházban program újabb két műhelymunkájával, illetve számtalan bérletes és bérleten kívüli vendégelőadással készül 117. évadára a Szigligeti Színház. A kínálatban négy nagyszínpadi bemutató is helyet kapott, ezek közül hármat a Szigligeti Társulat, egyet pedig a Nagyvárad Táncegyüttes visz színre a 2017/2018-as évad folyamán.

Az évad első nagyszínpadi bemutatóját Anca Bradu rendezi, aki A mi osztályunk című fesztiváldíjas előadás után Bertolt Brecht és Paul Dessau klasszikusával, A kaukázusi krétakörrel tér vissza a Szigligeti Színházba. A háborús időkben játszódó történet a bibliai Salamon ítéletét helyezi új megvilágításba, és az anyaság szemszögén keresztül beszél arról, hogy csak az embertárs iránti szeretet hozhat reményt egy értékvesztett világba.

Szilveszterkor Rejtő Jenő Vesztegzár a Grand Hotelben című regényének musical-adaptációjával búcsúztatja az Óévet a Szigligeti Társulat. A Hamvai Kornél, Varró Dániel és Darvas Benedek szerzőhármas humorban és fordulatokban bővelkedő, nagyszabású zenés előadását Porogi Dorka viszi színre.

Az évad harmadik, egyben utolsó nagyszínpadi bemutatójának címe jelenleg egyeztetés alatt áll, de a 2018-as esztendőben biztosan együtt dolgozik majd a társulattal Gothár Péter, világhírű filmrendező, illetve Tarnóczi Jakab, a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem ígéretes tehetsége. A tervek szerint Gothár Péter Tersánszky Józsi Jenő Kakuk Marciját, Tarnóczi Jakab pedig William Shakespeare Szentivánéji álom című komédiáját viszi színre.

A Nagyvárad Táncegyüttes Szabó T. Anna alkotásából inspirálódva, Senki madara címmel nagyszínpadi előadást visz színpadra, Tóth Tünde rendezésében. A történet egy érzékeny magyar fiú és egy rejtélyes japán festőlány szerelméről mesél egy keleti legenda alapján, egyszerre mutatva be a kamasz-szerelem időtlen idilljét és a művészlét küzdelmes mindennapjait.

Az előző évek hagyományaihoz híven a 2017/2018-as évad kínálatában helyet kaptak a Szigligeti Színház partnerintézményeinek nagyszínpadi előadásai is, így Nagyváradra látogat többek között a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata, a székesfehérvári Vörösmarty Színház, az Esztergomi Várszínház, illetve az egri Gárdonyi Géza Színház is.

A bérletértékesítési időszak augusztus 16-án indul és október 13-áig tart; a bérletek megújítására pedig szeptember 15-éig van lehetőség. A Szigligeti Színház tervezett bemutatóiról, illetve bérletkínálatáról az érdeklődők bővebb tájékoztatást az intézmény jegypénztárában (nyitva augusztus 16-ától hétfőtől péntekig 14–19 óra között), a www.szigligeti.ro honlapon, illetve a színház Facebook-oldalán kaphatnak.