410021 Nagyvárad / Oradea, Piața Regele Ferdinand I., nr. 6., Bihor, RO
Facebook
Youtube
Instagram

Hírek / Szigligeti Társulat


Hírek / Szigligeti Társulat 2017.08.10

Velünk együtt élő, fejlődő színház

Tisztelt érdeklődő, kedves közönség!


Többször volt alkalmam fesztiválok kezdeményezőjeként, befogadó intézmény vezetőjeként, ideérkező események megnyitóján üdvözlő beszédet tartani, és őszintén szólva mindig kerültem a „jó szórakozást” kifejezést – úgy érzem, jogosan. Jóval többre értékelem ugyanis munkánkat annál, hogy a jó elég jó meghatározása legyen annak a törekvésnek, amelynek szellemében – szakmai szempontok sorát figyelembe véve – tervezzük évadainkat.
Hangzatos reklámszöveg, mégis igaz: a jó nem elég jó nekünk sem, és nem is lehet az, hiszen a megfelelési kényszerrel vívott mindennapi küzdelmünk előrébb mutat ennél.
Kezet fogunk a pályakezdővel, és nem kezét fogjuk; nem egyengetni szeretnénk az útját, hanem lehetőséget teremteni arra, hogy egyénisége ráhatásunktól függetlenül vagy velünk kölcsönhatásban bontakozzék ki.
Meg szeretnénk ismertetni nézőinkkel, mi az, amit képviselünk, mi az, amiben hiszünk, hogy milyen ma a Szigligeti Színház közössége. Nem kosárba gyűjtjük, nem csokorba szedjük, nem kínálgatjuk, egyszerűen felmutatjuk azt, amit közösen létrehozunk, bízva abban, hogy felkeltjük érdeklődésüket.
A 2017/2018-as színi évad széles közönségréteget szólít meg akarva és akaratlanul is, felépítésében egyaránt helyet kapott kortárs, klasszikus, magyar és világhírű drámairodalmi mű; de lesz FuxFeszt, HolnapUtán Fesztivál, és idén októberben az Erdélyi Hivatásos Táncegyüttesek Találkozójának is színházunk ad teret.
Bérletvásárlásukkal színházunk sikereit és egyben szellemiségét is támogatják, amit előre is köszönünk Önöknek.
Tartalmas és értékes együttlétet, valós színházi élményeket kívánok Önöknek!