Hírarchívum / Szigligeti Társulat


Hírarchívum / Szigligeti Társulat 2017.08.04

Alkotótáborok a Szigligeti Színház szervezésében

A nyári vakációban több alkotótábort szervez a Szigligeti Színház: július 24–28. között Havasrekettyén, július 31–augusztus 5. között Esztergomban, augusztus 7-étől pedig, egy héten keresztül Nagyváradon tartanak műhelyfoglalkozásokat a Lilliput Társulat művészei.

Július 24–28. között hatodik alkalommal szervezték meg a Havasrekettyei Alkotótábort: idén a a Lilliput Társulat művészei a Szigligeti Társulat színészeivel kiegészülve tarottak drámapedagógiai és csapatépítő foglalkozásokat annak a csaknem negyven gyermekszereplőnek, aki A rút kiskacsa című produkcióban nyújtottak kiemelkedő teljesítményt az elmúlt évadban.

Július 31. és augusztus 4. között tizenhetedik alkalommal tartanak Bábos Tábort az Esztergomi Várszínházban. A bábos tábor célja, hogy közelebb hozza a gyermekeket a bábszínház világához, beavassa őket a színjátszás rejtelmeibe, játékos módon mutassa be, miként valósul meg egy bábszínházi előadás a szövegválasztástól a bemutatóig. Négy csapat egymást váltva vesz részt öt műhely munkájában. A bábkészítő műhelyekben az előadásokhoz szükséges bábokat, díszleteket, kellékeket állítanak össze a résztvevők az előre elkészített elemekből. A záróprogramban a csoportok előadják műsorukat.

Hasonló napközis programot ígér az augusztus második hetében második alkalommal megszervezendő Nagyváradi Bábos Tábor is. A Nagyváradi Várban zajló egyhetes programsorozat keretében csaknem hatvan jelentkező gyermek az alkotói folyamatok mellett különböző játékos foglalkozásokon vesz majd részt.