Hírarchívum / Szigligeti Társulat


Hírarchívum / Szigligeti Társulat 2017.06.06

Turnén a Szigligeti Színház társulatai

Évadzáró turnéra indulnak a Szigligeti Színház művészei: júniusban a Szigligeti Társulat a Szatmárnémeti Északi Színházban, a Magyar Színházak XXIX. Kisvárdai Fesztiválján, a Nagyvárad Táncegyüttes pedig Győrben vendégszerepel.

A Harag György Társulata meghívására háromszor mutatja be a Szatmárnémeti Északi Színházban a szilveszterkor bemutatott Fényes Szabolcs-operettet, a Mayát. A Novák Eszter által rendezett nagyszabású, élő zenés előadást június 9-én, 10-én, illetve 27-én láthatja a szatmári közönség.

A Kisvárdán megszervezendő határon túli magyar színházak fesztiváljának versenyprogramjában két előadással is részt vesz a Szigligeti Színház: június 18-án a Maya című produkció, 20-án pedig a Hunyadi István által rendezett Bányavirág mutatkozik be rangos szakmai közönség előtt. A zsűri tagjai: Fábián Péter színész-rendező, K2 Színház; Keszég László, a Szegedi Nemzeti Színház főrendezője, a Magyar Színházi Társaság elnöke; Pataki András, a Soproni Petőfi Színház igazgató-főrendezője; Zappe László színikritikus és dr. Zsigmond Andrea, színházi szakíró, szerkesztő (Játéktér, Székelyföld), egyetemi oktató (Babeș-Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár).

A Nagyvárad Táncegyüttes Ütközések című előadása lesz a Győri Nemzeti Színház vendége június 19-én. Az előadás rendezője Dimény Levente, dramaturgja Szalay Tamás, zeneszerzője pedig Cári Tibor.