Hírarchívum / Szigligeti Társulat


Hírarchívum / Szigligeti Társulat 2017.05.10

Vidéki turnén A mizantróp

Májusban Nagyszalontán és Nagykárolyban vendégszerepel a Szigligeti Társulat: a vidéki bérletesek ezúttal a nemrég nagy sikerrel bemutatott Molière-komédiát, A mizantrópot láthatják. 

A jelentős szakmai visszhangot és közönségsikert aratott előadás a képmutatás ellen hadat üzenő Alceste történetét helyezi középpontba: a címszereplő „embergyűlölő” az őt körülvevő emberekből kiábrándulva keresi saját helyét a világban, közben pedig egy szerelmi csalódással is szembe kell nézzen.

Balogh Levente a Főtér.ro-nak írt kritikájában az előadás kapcsán a színészi játékot és az abszurd humor mértékletességét emelte ki: „A színészi játékot nehéz másként jellemezni, mint hogy az egyszerűen kiemelkedő: a főszereplő Dimény Levente és a szerelmét, Celimene-t alakító Tasnády-Sáhy Noémi alakítása pazar, de az Alceste barátját, Philinte-et játszó Szotyori József, Kardos M. Róbert (Oronte), az álszent intrikus, Arsionet megtestesítő Tóth Tünde, a Celimene barátnőjét, Eliante-ot játszó Ababi Csilla, a két piperkőcöt, Acaste-ot és Clitandre-t megformáló Balogh Attila és Szabó Eduárd, illetve az inasokat alakító Kiss Csaba és Kocsis Gyula is kitűnő” - írta. 

A Novák Eszter rendezte előadás Nagyszalontán május 11-én, 19 órától a Zilahy Lajos Művelődési Ház színpadán, május 15-én 19 órától pedig a nagykárolyi Városi Színházban debütál. Az előadásra a vidéki bérletek érvényesíthetők, jegyek a helyszínen a szabad helyek függvényében kaphatók.