Hírarchívum / Szigligeti Társulat


Hírarchívum / Szigligeti Társulat 2017.03.30

Budapesten vendégszerepel Az én kis hűtőkamrám

Joël Pommerat világhírű kortárs francia színházi alkotó Az én kis hűtőkamrám című előadásával vendégszerepel a Szigligeti Társulat a budapesti Thália Színházban, a Határon Túli Magyar Színházak Szemléjén, április 5-én, 19 órától. 

Az előadásról a rendező Theodor Cristian Popescu a következőket nyilatkozta: "Az én kis hűtőkamrám egy ötrészes ciklus záródarabja: bukaresti, nagyszebeni, marosvásárhelyi és aradi rendezéseimmel egyetemben az a célja, hogy egyfajta színházi keretben tárgyalhassuk a kortárs kapitalizmus jellegzetes jelenségeit. Meggyőződésem ugyanis, hogy ezek hatására az emberiség egy teljesen új korszak előtt áll, és olyan kihívásokkal kell szembenézzen, mint eddig soha. Pommerat darabja épp ezekre a megváltozott körülményekre irányítja figyelmünket, s értékítélet nélkül beszél az emberi viszonyok új mechanizmusairól. 

Estelle álma, a thriller-szerű cselekmény, valamint a komikum egyes elemei megteremtik annak a lehetőségt, hogy a befogadó olyan távolságból szemlélje az eseényeket, ahonnan a valóság még rejtélyesebbnek és meglepőbbnek tűnik. Úgy gondolom, a kortárs színház célja éppen ez: hogy folyamatosan új szemszögből tudjunk a minket körülvevő világra tekinteni, hogy sohase fogadjunk el semmit adottnak, vagy ismertnek. Úgy érzem, ez a hitvallás a Szigligeti Színház törekvéseire is érvényes, hiszen a társulat és közönsége egyre merészebben szállnak szembe a gondtalanság látszatát ígérő felszínességgel."