Hírarchívum / Szigligeti Társulat


Hírarchívum / Szigligeti Társulat 2017.03.17

Nagytermi előadások a HolnapUtán Fesztiválon

Április 6-9. között ötödik alkalommal szervezi meg a Szigligeti Színház a HolnapUtán Fesztivált. A négynapos eseménysorozat idei programjában három nagytermi és három stúdióelőadás is helyet kapott, köztük olyan produkciók, amelyek a hazai és nemzetközi szakma elismerését is kivívták.

Április 6-án 20 órától a Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház előadásával nyit a HolnapUtán Fesztivál nagytermi produkcióinak sora. A formabontó színházi kísérleteiről, valamint különleges zenei és képi világáról ismert Radu Afrim által színre vitt A néző élete és halála felszínes és ártatlan történetekben elmesélve című előadás úgy beszél színház és közönsége viszonyáról, hogy közben az UNITER-díjas rendezőre jellemző abszurd humorral vázolja fel a legkülönfélébb színházlátogatók portréit. A teljes társulatot felvonultató előadás különlegessége, hogy gerincét a színészek improvizációi képezik, középpontjába pedig maguk a nézők kerülnek.

Április 7-én 19 órától először lépnek fel határon túli helyszínen a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem harmadéves zenés színész szakirányú osztály hallgatói, akik ezúttal George Gershwin és Cole Porter dalaira felfűzött játékos színházi show-val vendégeskednek a Szigligeti Színház nagytermében. A két amerikai zeneszerző műveikben szövetségre léptették a jazz és a komolyzene eszközeit, örökzöld slágerekkel, jazz sztenderdekkel halmozták el az emberiséget, megteremtve ezzel a musical világhódító műfajának alapjait.

A tavalyi kisvárdai színházfesztivál négyszeresen díjazott Úrhatnám polgár című előadása zárja az ötödik HolnapUtán Fesztivált. A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház produkciója új köntösbe öltözteti Moliére komédiáját, közben azonban rámutat arra, hogy a szerző által bemutatott közeg és a kortárs társadalmi viszonyok között rendkívül sok a hasonlóság, hiszen az elvárások és az ösztönök, az etikett és az alázat közti feszültség, a popularizmus és a bulvár éppúgy ellehetetlenítik a valós emberi kapcsolatok kialakulását. Jourdain úr lendületes humorú és fordulatos történetének címszerepében a Jászai-díjas Pálffy Tibor látható. Az előadást április 9-én, 19 órától tűzi műsorára a Szigligeti Színház.

A nagytermi előadásokra kedvezményes árú, 40 lejes Fesztiválbérlet váltható. Jegyek ugyanakkor a színház jegypénztárában (nyitva hétfőtől péntekig 14-19 óra között, hétvégeken pedig egy órával az előadások előtt), illetve online, a www.biletmaster.ro oldalon.

A fesztivál programja már okostelefonon is elérhető: