410021 Nagyvárad / Oradea, Piața Regele Ferdinand I., nr. 6., Bihor, RO
Facebook
Youtube
Instagram

Știri / Trupa Szigligeti


Știri / Trupa Szigligeti 2017.03.17

Spectacole pe scenă mare la Festivalul „HolnapUtán”

Între 6—9 aprilie, Teatrul Szigligeti organizează a cincea ediţie a Festivalului „HolnapUtán” („Poimâine”). În cursul celor patru zile ale seriei de evenimente din acest an, vor avea loc trei spectacole pe scenă mare, respectiv trei spectacole studio, printre care producţii recunoscute în ţară şi în străinătate.

 

În 6 aprilie, de la ora 20, va avea loc primul spectacol în Sala Mare din cadrul Festivalului „HolnapUtán”, prezentat de Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely din Timişoara. „Detalii naive, total lipsite de profunzime din viaţa şi moartea unor spectatori”, regizat de Radu Afrim, regizor apreciat pentru experimentele teatrale neobişnuite, respectiv pentru viziunea muzicală şi scenografică aparte, vorbeşte despre relaţia teatru-spectator cu un umor absurd, caracteristic regizorului, laureat al premiului UNITER, conturând portretele diverse ale celor care vin la teatru. Un aspect interesant al spectacolului care include toţi membrii trupei este faptul că se bazează pe improvizaţiile actorilor, punând spectatorul în centrul atenţiei.

 

În 7 aprilie, de la ora 19, studenţii în anul III la specializarea de actor muzical al Universităţii de Teatru şi Film de la Budapesta, vor urca pe scenă pentru prima dată în afara graniţelor Ungariei. Tinerii artişti vor aduce în Sala Mare a teatrului nostru un show jucăuş, alcătuit din melodiile lui George Gershwin şi Cole Porter. În operele lor, cei doi compozitori americani au îmbinat elementele muzicii jazz şi clasice, dăruind lumii întregi o mulţime de hituri şi standarde jazz, şi punând bazele genului musicalului, care, pe urmă, a cucerit lumea.

 

„Burghezul gentilom”, câştigătorul mai multor premii la festivalul de teatru de la Kisvárda din anul trecut, va fi ultimul spectacol al Festivalului „HolnapUtán”. Producţia Teatrului Tamási Áron reinterpretează comedia lui Molière, demonstrând totodată faptul că mediul prezentat de autor este, din mai multe puncte de vedere, foarte similar cu societatea contemporană: tensiunile dintre aşteptări şi instincte, bunele maniere şi modestie, popularitatea şi tabloizii fac imposibilă naşterea adevăratelor relaţii umane. În rolul principal al spectacolului distractiv şi amuzant îl vom urmări pe actorul Tibor Pálffy, laureat al premiului Jászai. Spectacolul va avea loc în data de 9 aprilie, începând cu ora 19.

 

Pentru spectacole festivalului care vor avea loc pe scenă mare, sunt disponibile abonamente de festival la preţul de 40 de lei. Biletele pot fi achiziţionate în agenţia de bilete a festivalului (deschisă de luni până vineri între orele 14—19, respectiv cu o oră înaintea începerii spectacolelor), sau online, pe www.biletmaster.ro.