Hírarchívum / Szigligeti Társulat


Hírarchívum / Szigligeti Társulat 2017.02.06

Határtalan Napok Fesztivál: főszerepben Nagyvárad

Szabadka, Marosvásárhely, Komárom és Kassa után Nagyváradé a főszerep a Miskolci Nemzeti Színház Határtalan Napok elnevezésű fesztiválján: a Szigligeti Színház társulatai mellett Deák Árpád képzőművész, valamint a Várad Kulturális Folyóirat is bemutatkozik. A háromnapos programsorozatban színházi előadások, kiállításmegnyitó, író-olvasó találkozó és összművészeti performansz is helyet kapott.

A február 9-11. között megszervezendő esemény célja, hogy hidakat építsen az anyaországi és határon túli közösségek között, valamint, hogy keresztmetszetét adja a határon túli városok kulturális életének.

Az események sorát Deák Árpád képzőművész kiállításának megnyitója kezdi. Az est folytatásában, 19 órától Székely Csaba Bányavirág című tragikomédiája látható. Másnap, február 10-én 17 órától a Várad Kulturális Folyóirat Élő Várad mozgalma és a színház összművészeti performansza látható, Határon innen és turul címmel, 19 órától pedig Csiky Gergely Buborékok című komédiája helyett - Molnár Júlia színművésznő betegsége miatt - Füst Milán Máli néni című vígjátéka kerül műsorra. Február 11-én rendhagyó Törzsasztal író-olvasó találkozóra, valamint a Nagyvárad Táncegyüttes és a Lilliput Társulat bemutatkozóira is sor kerül.