Hírarchívum / Szigligeti Társulat


Hírarchívum / Szigligeti Társulat 2016.11.14

Turnén a Szigligeti Társulat

Novemberben és decemberben számos meghívásnak tesz eleget a Szigligeti Társulat: előadásaik a szatmárnémeti Ifeszten, Budapesten, Aradon, Sepsiszentgyörgyön, valamint Marosvásárhelyen is láthatóak lesznek.

A novemberi vendégszereplések sorát az idén a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata által szervezett VIII. Interetnikai Színházi Fesztivál nyitja, amelynek zárónapján a Szigligeti Társulat mutatja be Csehov Három nővér című drámáját. Az előző évadban Balogh Attila rendezésében színre vitt előadást szakmai beszélgetés követi.

November 18-án a budapesti József Attila Színházban vendégszerepel a szintén az előző évadban nagy sikerrel bemutatott Csiky Gergely-vígjáték, a Buborékok (rendező: Novák Eszter).

November 24-én és 25-én az Aradi Kamaraszínház nézői Tadeusz Slobodzianek lengyel szerző A mi osztályunk című fesztiváldíjas darabot láthatják, amelyet a 2014/2015-ös évad óta tart műsorán töretlen sikerrel a Szigligeti Társulat.

November 27-én és 28-án Sepsiszentgyörgyön és Marosvásárhelyen a Szíjártó Tímea-Aletta Debüt-díjas drámájából készült Az eset című produkció látható, amelyet a kisvárdai rendezői-díjas Sardar Tagirovsky állított színpadra a Szigligeti Társulat művészeivel.