Hírarchívum / Szigligeti Társulat


Hírarchívum / Szigligeti Társulat 2016.11.07

Novemberi bemutatók a Szigligeti Színházban

Novemberben két bemutatóval készül a Szigligeti Színház: táncelőadást és komédiát is láthatnak az érdeklődők.

November 11-én 19 órától Füst Milán Máli néni című komédiáját mutatja be a Szigligeti Társulat. A tipikus vígjátéki formákra épülő előadás ősbemutatóját 1984-ben tartották, a szövegről addig nem is tudott a színház- és irodalomtörténet.

A Máli néni olyan őrült, mint maga az élet, csupa költészet, abszurditás és szenvedély, hősei egyszerre titokzatosak és szeretnivalók; szertelen, pofátlan és bonyolult, különös poézissel idéz meg egy azóta elsüllyedt kort és életmódot, és összeomlástól boldogságig szárnyal (meg vissza): mint az élet, amit élünk” – nyilatkozta az előadás rendezője Koltai M. Gábor, aki hozzátette, az első pillanatban világos volt számára, hogy az előadás címszerepét Csiky Ibolyának szánja. 

A bemutatóra jegyek korlátozott számban kaphatók, az előadásra a Szigligeti-bérletek is érvényesíthetők. A Máli néni következő előadásaira november 19-én 17 órától és 20-án 19 órától kerül sor a Szigligeti Színház nagytermében.

Kilenc koreográfus működik közre a Nagyvárad Táncegyüttes új produkciójában: az Ütközések mindennapos harcainkat, viszonyainkat helyezi nagyító alá, és kísérleti formában beszél szerelemről, kegyetlenségről, bosszúról és megváltásról.

Az Ütközések a ma emberéről szól. Férfiakról és nőkről, olyan történetekről, amelyek önállóan is érvényes események, de összességében egy változatos képet mutatnak rólunk” – mondta Dimény Levente, az előadás rendezője. Az előadás eredeti zenéjét Cári Tibor szerezte. Az előadás premierjére november 9-én, 19 órától, a második előadásra november 15-én, 19 órától kerül sor a Szigligeti Stúdióban.

Figyelem! A Szigligeti Színház jegypénztára november 14-étől hétfőtől péntekig 14-19 óra között, valamint egy órával az előadás előtt tart nyitva.