Hírarchívum / Szigligeti Társulat


Hírarchívum / Szigligeti Társulat 2016.09.30

Ki leszek, ha nagy leszek?

Ötödik bemutatójára készül a Szigligeti Színház Színház az iskolában, iskola a színházban programja: idén Ki leszek, ha nagy leszek címmel a diákok saját szövegein és improvizációin alapuló előadást készített az az öt csapat, amelynek több, mint ötven résztvevője tíz vezető színésszel közösen január óta folytatnak műhelymunkát. Az előadás bemutatójára október 3-án, 19 órától kerül sor a Szigligeti Színház nagytermében. 

A 2015-2016-os évad iskolaprogramjába egy legalább egy oldal terjedelmű szöveggel lehetett jelentkezni, amelynek témája: Hogyan képzelem el a jövőmet 20 év múlva? A beérkezett, több mint 80 pályamű alapján, a csapatok elosztására 2016. január 27-én került sor. A munka öt csoportban kezdődött ekkor meg: az Ady Endre Líceum diákjait Kocsis Gyula, Fodor Réka és Jerovszky Tímea, a Mihai Eminescu Főgimnázium csapatát Tasnádi-Sáhy Noémi és Hunyadi István, a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium és Partiumi Keresztény Egyetem közös csoportját Pitz Melinda és Csatlós Lóránt, a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum jelentkezőit Ababi Csilla és Szotyori József, a Művészeti Líceum és Pedagógiai Líceum diákjait pedig Szabó Eduárd és Gajai Ágnes színművészek készítik fel.

A beérkezett szövegekre és a diákok önálló improvizációira épülő etűdökből álló előadás első közös próbájára 2016 júniusában került sor, az előadás rendezője Novák Eszter. 

Ady Endre Elméleti Líceum Nagyvárad - Csoportvezetők: Jerovszky Tímea, Kocsis Gyula
Ardai Beáta, Balajti Adrienn, Bíró Ágnes, Costea Tímea, Jerovszky Noémi, Jock Evelin, Jaczkó Tímea, Kása Eszter, Kerekes Kriszta, Kovács Anna, Kovács Csenge, Nagy Tímea, Szabó Zsófia, Szeghalmi Beatrix, Tóth Titusz, Wagner Áron, Zsisku Eliza

Mihai Eminescu Főgimnázium - Csoportvezetők: Tasnádi-Sáhy Noémi, Hunyadi István
Antal Ágnes, Bálint Evelin, Costa László, Földi Csilla, Mester Kinga, Mészáros Csaba, Szabó Bianka, Szűcs Róbert 

Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium és PKE - Csoportvezetők: Pitz Melina, Csatlós Lóránt
Lorántffy: Bittenbinder Éva, Bittenbinder László, Bíró Olivér, Bondár Kiss Botond, Czeglédi Szabolcs, Szilágyi Eszter
PKE: Bende Andrea, Dénes Andrea, Lucza Bernadett, Schiffert Dániel, Técsi Boglárka, Torkos Márk Erik, Tóth Zsófia

Művészeti Líceum Nagyvárad és Iosif Vulca Pedagógiai Líceum - Csoportvezetők: Gajai Ágnes, Szabó Eduárd
Művészeti: Bálint Bianka, Buzási Patrik, Nagy Alma Anna, Rimai Frida, Szabó Izolda, Szabó Réka 
Peda: Braun Ágnes, Godza Csilla, Klein Zsófia

Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum - Csoportvezetők: Ababi Csilla, Szotyori József
Andreev Zsófia, Barabás Boglárka, Bodea Ingrid, Diósi Mária, Majoros András, Sereban Tifany, Tenczler Gergő, Venkli Virág