Hírarchívum / Szigligeti Társulat


Hírarchívum / Szigligeti Társulat 2016.08.04

Megkezdődtek a Bányavirág próbái

Jó hangulatban kezdődtek a Bányavirág próbái: Székely Csaba többszörösen díjazott szövegét különleges próbafolyamat során viszik színre a Szigligeti Társulat fiatal alkotói, hiszen jövő héttől kezdődően az előadás próbafolyamata, valamint az augusztus 19-i bemutató is a Nagyváradi Vár szabadtéri színpadán kap helyet.

A kortárs erdélyi drámairodalom többszörösen díjazott alkotását Hunyadi István színművész viszi színre, akinek ez az első rendezői munkája. A Szigligeti Nyári Esték sajtótájékoztatóján a fiatal alkotó elmondta: „A színészek részéről igazi örömjátékra számíthatunk – mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az a tény, hogy az alkotók a saját szabadidejüket feláldozva fognak részt venni ebben a különleges próbafolyamatban, amely során először nyílik alkalmunk a várszínpadon dolgozni”. 

A Bányavirág egy eldugott székely bányavidék története, amelynek jellegzetes szereplői a mélyszegénység mellett komoly érzelmi válsággal is szembe kell nézzenek. Székely Csaba társadalomkritikájához azonban szorosan hozzátartozik a humor: a jellem- és helyzetkomikum, valamint a nyelvi játékok így egy elgondolkodtató, ugyanakkor páratlanul szórakoztató előadást hoznak létre.

 

A rendhagyó bemutatóra jegyek a színház jegypénztárában (nyitva keddtől péntekig 14-19 óra között), a www.biletmaster.ro oldalon, valamint a szabad helyek függvényében egy órával az előadás előtt a helyszínen is válthatók.