Hírarchívum / Szigligeti Társulat


Hírarchívum / Szigligeti Társulat 2016.08.03

Kezdetét vette a Szigligeti Nyári Esték

Július 30-án jótékonysági táncmaratonnal vette kezdetét a Szigligeti Nyári Esték 2016-os kiadása. Az eseményt a Szigligeti Színház és a Unique Dance Studio kezdeményezte, a szervezők a bevételt a krónikus beteg gyermekek táboroztatását vállaló Yuppi Tábornak ajánlották fel.

Csaknem húsz amatőr és profi táncos vett részt azon a jótékonysági táncmaratonon, amelyet július 30-án szerveztek meg a Nagyváradi Vár szabadtéri színpadán. A hétórásra tervezett, ám nyolc és fél órán keresztül zajló versenyt és annak 500 lejes fődíját a margittai Gelei Orsolya nyerte.

A Szigligeti Nyári Esték programsorozat tartalmas és minőségi kikapcsolódást kínál a tánc, a zene és a színház kedvelőinek egyaránt. A július 30 – szeptember 2. között megszervezett eseményen argentin táncelőadás, a Szigligeti Társulat Bányavirág című előadásának bemutatója, valamint operett- és könnyűzenei koncert is helyet kapott, amelyeket olyan elismert művészek hoznak el Nagyváradra, mint Oszvald Marika, Peller Károly, Szendy Szilvi, Koós Réka, valamint Koós János.