Hírarchívum / Szigligeti Társulat


Hírarchívum / Szigligeti Társulat 2016.07.07

Szigligeti Nyári Esték: üde és minőségi kikapcsolódás

Rövid vakáció után rendhagyó nyári programkínálattal tér vissza a Szigligeti Színház: július 30-szeptember 2. között rendhagyó helyszínen, a Nagyváradi Vár szabadtéri színpadán szervezik meg a Szigligeti Nyári Esték elnevezésű eseménysorozatot, ahol a minőségi színházi előadások mellett a gyermekprogramok, a tánc és a zene kap főszerepet.

Az esemény sajtótájékoztatóján Czvikker Katalin főigazgató elmondta: „Örömünkre szolgál, hogy végre mi is birtokba vehetjük a Nagyváradi Várat. A színház mellett működő két egyesület már korábban beköltözhetett a városi önkormányzat által rendelkezésünkre bocsátott termekbe, most azonban végre minden a rendelkezésünkre áll, hogy meghívott előadásainkkal és saját produkcióinkkal belakjuk a vár szabadtéri színpadát is”. A főigazgató hozzáfűzte, a Szigligeti Nyári Esték keretén belül mindhárom társulat képviselteti magát: az eseménysorozatot például a Nagyvárad Táncegyüttes által ősszel ismét megrendezésre kerülő Infinite Dance Festival partnere, a Unique Dance Studio nyitja, akik július 30-án egy jótékonysági táncmaratonnal kívánják támogatni a krónikus beteg gyermekek Yuppi Táborát. További információk kaphatók Simon Noéminél a  simonnoemi@yahoo.com e-mail címen, ugyanitt jelentkezni is lehet.

A Debreceni Virágkarnevállal együttműködésben érkezik Nagyváradra az argentin Bafolse Táncegyüttes (Ballet Folklórico Latinoamericano Santiago del Estero), akik Dél-Amerika, az Amerikai Egyesült Államok, Kanada, és Európa számos országa után először lépnek fel Romániában. A táncegyüttes hagyományőrző tevékenységét számtalan hazai és nemzetközi díj fémjelzi. Az eseményre augusztus 15-én kerül sor.

Augusztus 19-én rendhagyó premierre készül a Szigligeti Társulat: Székely Csaba méltán népszerű Bányavirág című vígjátékával mutatkozik be rendezőként Hunyadi István. A darab, amelyet korábban felolvasószínházi formában már láthatott a közönség, a 2016/2017-es évadtól a színház állandó repertoárjába is bekerül. Hunyadi István megjegyezte: „A színészek részéről igazi örömjátékra számíthatunk – mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az a tény, hogy az alkotók a saját szabadidejüket feláldozva fognak részt venni ebben a szokatlan próbafolyamatban, amely során először nyílik alkalmunk a várszínpadon dolgozni”.

Augusztus 22-26. között a Lilliput Társulat szervezésében Bábos Táborra kerül sor. „Az Esztergomi Bábos Táborban már évtizedek óta részt vesznek művészeink, akik idén úgy döntöttek, ennek mintájára Nagyváradon is meghonosítják ezt a gyermekprogramot. A tábor négy napja alatt a jelentkezők több csoportban dolgoznak majd, augusztus 27-én pedig a hozzátartozók előtt is bemutatják munkájuk gyümölcsét. A jelentkezés már lezárult, több mint 50 gyermeket fogunk foglalkoztatni a tábor alatt” – részletezte Botházy-Daróczi Réka. A Lilliput Társulat művészeti vezetője továbbá elárulta, idén is sor kerül a Havasrekettyei Színházi Táborra, ahol Tóth Tünde rendező vezetésével színészek és gyermekszínészek kezdik meg A rút kiskacsa című zenés mesejáték előkészületeit.

Augusztus 29-én a Szigligeti Színház is részt vesz a Római Katolikus Püspökség által szervezett Szent László Családi Napokon, másnap pedig Peller Károly, Oszvald Marika és Szendy Szilvi operettelőadását látják vendégül a várszínpadon. Ugyanitt szeptember 2-án Koós János és Koós Réka lép fel egy rendhagyó és bennsőséges családi koncert keretében.

Kedvezőtlen időjárás esetén a szabadtéri előadások a Szigligeti Színház nagytermében kerülnek megrendezésre. A jegyértékesítés július 12-étől indul; a színház jegypénztára ebben az időszakban a kettől péntekig 14-19 óra között tart nyitva.

A Szigligeti Színház bérletesei jelentős kedvezményekben részesülne tavalyi, vagy tavalyelőtti bérletkártyájuk felmutatásával.

 

Teljes program:

 

Július 30. 9-21 óra

Jótékonysági táncmaraton a Yuppi táborért, a Unique Dance Studio főszervezésében

 

Augusztus 15.  20 óra

Ballet Folklórico Latinoamericano "Santiago del Estero" – argentin tánccsoport

Helyszín: Nagyváradi Vár, Nyári Színház

 

Augusztus 19. , 20 óra

Székely Csaba: Bányavirág

Bemutató előadás

Rendező: Hunyadi István

Helyszín: Nagyváradi Vár, Nyári Színház

 

Augusztus 20. , 21 óra

Székely Csaba: Bányavirág

Rendező: Hunyadi István

Helyszín: Nagyváradi Vár, Nyári Színház

 

Augusztus 22-26.

Nagyváradi Bábos Tábor

Helyszín: Nagyváradi Vár

 

Augusztus 29.

Szent László Családi Napok

Helyszín: Római Katolikus Püspökség kertje

 

Augusztus 30. 20 óra

Operett slágerek – Peller Károly, Oszvald Marika és Szendy Szilvi előadásában

Helyszín: Nagyváradi Vár, Nyári Színház

 

Szeptember 2. 20 óra

Koós János és lánya, Koós Réka koncertje

Helyszín: Nagyváradi Vár, Nyári Színház