Hírarchívum / Szigligeti Társulat


Hírarchívum / Szigligeti Társulat 2012. febru

Árva élet – Kakuts Ágnes újra Váradon

Február 24-én, pénteken 19 órától a nagyváradi Városi Művelődési Házban látja vendégül a Szigligeti Színház egykori tagját, színművészét, Kakuts Ágnest, aki Árva élet című egyéni műsorát mutatja be a nagyváradi közönségnek.

A műsor Anna néninek, egy 16 gyermekes csángó asszonynak a sorsát eleveníti meg, melyet Marosi Julianna jegyzett le az asszony elbeszélése nyomán. A bő humorral megáldott csángóasszony szívszorító élete, sorsa elevenedik meg a művésznő előadásában, amit még 2009-ben mutatott be a Kolozsvári Állami Magyar Színházban, melynek örökös tagja.
Kakuts Ágnes, férjével Czikéli Lászlóval 1968 és 1976 között volt színházunk tagja. Emlékezetes alakítások maradtak utána, mint a Vaszilissza az Éjjeli menedékhelyből, Helga a Varsói melódiából, Mirigy a Csongor és Tündéből, Leány a Hé, jóemberekből, Madelaine Bejárt a Képmutatók cselszövéséből, Marcella Az utolsó utáni éjszakából. Megrendítő volt Arthur Miller Az alku című művében (Esther Franz), Sütő András Anyám könnyű álmot ígér - jében (Nagy Rózsi anyja), Darvas József Szakadék című drámájában (Kovács Ferencné), és Peacockné a Koldusoperában.
Nagy szeretettel ajánljuk az ínyencséget szerető váradi közönség figyelmébe ezt az előadást, amit már harmadik éve játszik nagy sikerrel Kolozsváron a színművésznő. Jegyek elővételben a színház jegypénztárában kaphatók 20 lejért. A pénztár nyitvatartási ideje: keddtől péntekig 9-17 óra között, valamint egy órával az előadások előtt.
(Az előadásfotó forrása: Kolozsvári Állami Magyar Színház)