Hírarchívum / Szigligeti Társulat


Hírarchívum / Szigligeti Társulat 2011. novem

A Jutalomjáték Margittán

November 29-én, kedden 18 órától a margittai művelődési házban mutatja be a Szigligeti Színház a Jutalomjáték című előadását. A Halasi Erzsébet színművésznő pályakezdésének 50. évfordulója alkalmából bemutatott zenés szórakoztató műsort Meleg Vilmos rendezte, Nemlaha György állította össze Heltai Jenő és Molnár Ferenc jeleneteiből, valamint Gábor Andor, Gyöngy Pál, Lajtai Lajos, Lányi Viktor, Szilágyi György, Szirmai Albert, Weiner István, Zerkovitz Béla és mások dalaiból.
A kétrészes előadás “minden dala és jelenete a színházról, a színészről és a színésznőről, a szerzőről és a rendezőről, a szerelemről és a csalódásról szól, ami maga az élet, csak éppen színháznak nevezik” - írja a műsor rendezője, Meleg Vilmos. Hogy csak néhányat említsünk a felcsendülő dalok közül: Bal négyes páholy, A színi iskola, Ez a színház, Egy színésznőnek örök álma. Heltai Jenő és Molnár Ferenc jelenetei is ezt a témát járják körül.
A margittai előadásra jegyeket a művelődési ház pénztáránál lehet váltani 20, illetve kedvezményesen (diákoknak, nyugdíjasoknak) 10 lejért.