Hírarchívum / Szigligeti Társulat


Hírarchívum / Szigligeti Társulat 2011.októb

A Liliomfival kezdi az évadot a Szigligeti Színház

A premiert több járulékos esemény egészíti ki, tudtuk meg az intézmény főigazgatójától, Czvikker Katalintól a tegnapi sajtótájékoztatón. Elárulta, hogy a premierre időzítve kiadnak egy tematikus falinaptárat, mely a színház építésének mozzanatait dolgozza fel, továbbá kiadásra kerül a Szigligeti nevű kiadvány, melynek első száma 58 oldalas lesz. Czvikker Katalin megemlítette, hogy egy kamarakiállítást is szerveznek a színház emeleti páholyzsebében, melyen az Országos Széchenyi Könyvtár által őrzött tárgyakat, régi színlapokat, plakátokat, stb. fognak kiállítani. A főigazgatóhttp://www.mixcity.com/c.php?p=breitling-emergency-replica.html felhívta a figyelmet arra, hogy bérletek még rendelhetők a Szigligeti Színház társulatának előadásaira, de a Liliomfi október 15-i nyitóelőadására jegyek már csak a karzatra válthatók. A színház jegypénztára hétfő kivételével naponta 10-18 órák között van nyitva, illetve lehet online is jegyet váltani.

A bemutatásra kerülő Liliomfi című darabról annak rendezője Keresztes Attila (a szatmárnémeti Harag György társulat művészeti igazgatója) elmondta, hogy már több színháznak rendezte meg korszaknyitó előadását, majd hozzáfűzte: „elég sok vígjátékot rendeztem már, és még nem buktam meg egyikkel sem. Bízok abban, hogy ezúttal sem fogok.”

Szabó K. István a Szigligeti Társulat művészeti igazgatója kifejtette: “ Az elmúlt két évben voltak próbálkozások, született pár érdekes előadás Nagyváradon, és most tovább szeretnénk lépni ezen az úton” – tette hozzá a művészeti igazgató, aki újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy a Liliomfi színrevitele az ő ötlete volt, és ezután hívták meg a vígjátékok rendezésében nagy tapasztalattal rendelkező Keresztes Attilát, hogy rendezze meg a darabot.

(forrás: erdon.ro)