Hírarchívum / Nagyvárad Táncegyüttes


Hírarchívum / Nagyvárad Táncegyüttes 2021.06.16

Hagyományok - folklórműsor a várban

Június 20-án, vasárnap, 18 órától különleges népdal- és néptáncelőadásra kerül sor a Nagyváradi Vár belső udvarában. A Nagyvárad Táncegyüttes és a Crișana Táncegyüttes közös, Hagyományok címet viselő előadásában a két hivatásos trupp közösen lépnek színpadra a magyar és román művészek.

A vasárnapi folklórműsor első részében Somogytól Nyárádmentéig kalauzolnak el a művészek, zenében és táncban egyaránt. Az előadásban nemcsak a magyar, hanem a térségünkben élő nemzetek hagyományai is szerepet kapnak, így többek között kalotaszegi román muzsika is felcsendül majd, illetve zempléni szlovák táncokat is láthatnak az érdeklődők. Az estet a két táncegyüttes közös, bihari táncokat bemutató koreográfiája zárja.

Az eseményre jegyek a színház jegypénztárában kaphatók, korlátozott számban. A szervezők ugyanakkor felhívják a figyelmet arra, hogy a szabadtéri előadásokon való részvétel feltételekhez kötött: Beléphetnek mindazok, akik legalább 10 nappal az előadás előtt megkapták a második (oltásfajtától függően az egyetlen) SARS-CoV-2 elleni oltásukat, vagy negatív Covid-19 teszttel rendelkeznek. PCR teszt esetében a negatív eredmény nem lehet régebbi 72 óránál, gyorsteszt esetében pedig 24 óránál. A korlátozások kiskorúakra nem vonatkoznak, a 14—18 éves kor közöttieknek a személyi igazolványukat kell felmutatniuk a jegypénztárnál és a helyszínen. Védőmaszk viselése minden 5 év fölötti személy számára kötelező az előadás helyszínén.