Hírarchívum / Nagyvárad Táncegyüttes


Hírarchívum / Nagyvárad Táncegyüttes 2021.03.09

IZP - Akkor majd a gólya

Tegnap 2021. március 8-án este a Nagyvárad Táncegyüttes egy különleges programmal kedveskedett nézőinek nőnap alkalmából. Talán az egyik legégetőbb nőket érintő probléma, a gyermektelenséggel való szembenézés kapcsán mutatott be az Imre Zoltán Program keretein belül egy kiváló táncszínházi előadást Jobbágy Bernadett. Az előadás férfiakkal készült interjúk és a társulat mozgásasszociációi alapján született meg. Az egyéni helyzetek egyszerű személyessége így válik a darab szerves részévé, s így mutatja meg sokféleségét: a sorsközösség ezerféle arcát és hangjait.

Tekintettel a darab lelki mélységeire és a téma komolyságára, az alkotók felajánlották, hogy az előadást követően közönségtalálkozót tarthatunk, ahol beszélgetni lehetett velük és a táncosokkal is az előadásról, az előadás témájáról.

Az előadás a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) keretében működő Imre Zoltán Program (IZP) támogatásával jött létre. Bemutatására a Búcsú a Szigligeti Stúdiótól eseménysorozat keretén belül került sor, amely eseménysorozat társszervezője a Varadinum Kulturális Alapítvány.