Hírarchívum / Nagyvárad Táncegyüttes


Hírarchívum / Nagyvárad Táncegyüttes 2021.03.05

Búcsúzik a Stúdiótól a Nagyvárad Táncegyüttes

A Nagyvárad Táncegyüttes, a kifejezetten erre az alkalomra készült Azt gondoltam, eső esik… című előadásával köszön el jónéhány bemutatója és a szinte mindennapos próbái helyszínétől.

Az elmúlt 6 év előadásaiból válogattunk koreográfiákat illetve zenei anyagokat. Mindegyik szervesen kapcsolódik a stúdióhoz, mert bár legtöbbjüket a nagyszínpadon mutattunk be (mint a Betyárvilág, Népek tengere, Katonaének) a munka nagy része azoknál az előadásoknál is a  stúdióban zajlott. De persze olyan előadást is felidézünk, amit a stúdióban  játszottunk (Kata történet, Amikor a pásztor) és nem csak a próbák emléke, de a nézők nevetése, tapsa is ezekből a terekből cseng vissza.

Az előadásra a Búcsú a Szigligeti Stúdiótól eseménysorozat keretén belül kerül sor. Az eseménysorozat társszervezője a Varadinum Kulturális Alapítvány.

Jegyek a színház jegypénztárában kaphatók.

Zenekar: Bartalis Botond, Dallos Levente, Szerefi Ilona, Székely István, Szukits Éva, Vincze Zoltán

Tánckar: Barkóczi Réka, Kádár Orsolya, Kerekes Dalma, Krupár Luca, Nagy Dominika, Szabó Ágnes, Szabó Mercédesz, Brugós Sándor, Drimba Máté,  Forgács-Popp Jácint, Imre Béla, Sefkovics Máté, Schmith Nándor, Rácz Lajos