Hírarchívum / Nagyvárad Táncegyüttes


Hírarchívum / Nagyvárad Táncegyüttes 2019.06.20

Népek tengere a Biharpüspöki Kulturális Napokon!

A Nagyvárad Táncegyüttes aktívan részt szeretne venni a közösségformáló eseményeken, amelyek összekötik a szabadidős programokat a kulturális produkciókkal. A következő ilyen jelentős esemény a Biharpüspöki Kulturális Napok, amelyre június 22. és 23-a között kerül sor a Biharpüspökiben. Oda várja a Nagyvárad Táncegyüttes azokat a nézőket, akiknek eddig nem volt alkalmuk, illetve, szeretnék még egyszer megtekinteni a nagy sikerű Népek tengere című folklór előadás részleteit sok-sok néptánccal és népzenével megfűszerezve! A produkció lesz a vasárnapi esemény nyitánya és 16 órától kerül bemutatásra. A belépés díjtalan!

Az előadást a Magyar Nemzeti Táncegyüttes (egykori Honvéd Együttes) táncos-szólistája, a nagyváradi születésű Sánta Gergő rendezte, és számos elismert művész vett részt a létrehozásában: Nyitrai Tamás a Magyar Állami Népi Együttes prímása, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem adjunktusa, Appelshoffer János, Harangozó Gyula-díjas táncművész, a Magyar Táncművészeti Egyetem művésztanára, Rémi Tünde Harangozó Gyula-díjas szólótáncos, Sánta-Biró Anna, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes tánckari tagja, illetve Fundák Kristóf és Fundák-Kaszai Lili táncművész-koreográfusok.

A gyönyörű autentikus népdalokat és táncokat felvonultató produkció sokak tetszését elnyerte már, hála annak, hogy páratlan humorral fűszerezett, fülbemászó dallamokkal átitatott és látványos táncokkal teli előadásról van szó.

Mindenkit sok szeretettel vár a Nagyvárad Táncegyüttes és a Biharpüspöki Kulturális Napok szervező csapata!