Hírarchívum / Nagyvárad Táncegyüttes


Hírarchívum / Nagyvárad Táncegyüttes 2019.06.18

VANmeSE a 15. Magyar Táncfesztiválon

A 15. Magyar Táncfesztivál, a táncművészet egyik legkiemelkedőbb ünnepe, 2019. június 17. és 2. között kerül megrendezésre.

A Szigligeti Színház Nagyvárad Táncegyüttese már több éve állandó vendége és résztvevője a győri Táncfesztiválnak. Idén a minden korosztály tetszését elnyerő és interaktív VANmeSE című előadással lépnek fel. A Táncegyüttes számára különleges megtiszteltetést és örömet jelent a magyarországi hivatásos táncegyüttesek legnagyobb országos seregszemléjén résztvenni. Az előadások a Győri Nemzeti Színház nagyszínpadán illetve különböző stúdiószínpadokon lesznek megtartva.

A Vanmese versekre lett megálmodva kicsiknek és nagyoknak: “… az új összhangot keressük mai költők gyermekszemüveggel írt, friss verseivel, ritmusjátékokkal, sok-sok zenével és tánccal. Változnak az idők, változnak a gyerekek, változnak a versek. Egyre eszesebb fiaink és lányaink életét a költészet és a zene gazdaggá és teljessé teheti.” - Foltin Jolán.

A zenés előadás június 19-én, szerdán, 17 órai kezdettel lesz megtekinthető Győrben a Kisfaludy teremben. Minden kedves fesztiváli hangulatot kedvelő színházbajárót nagy szeretettel várunk!