Hírarchívum / Nagyvárad Táncegyüttes


Hírarchívum / Nagyvárad Táncegyüttes 2019.05.30

Fantasztikus Miniévad a Nagyvárad Táncegyüttessel!

Habár az iskolai tanév a végéhez közeledik, a Nagyvárad Táncegyüttes életében újra egy izgalmas időszak veszi kezdetét.

Kezdetnek egy tudományos fantasztikus ihletettségű vendégelőadással kedveskedünk a táncszínház szerelmeseinek Halász Gábor Immortel című darabjával, ami a Teremtő és Teremtés komplex viszonyát vizsgálja. Az Immortel május 31-én, pénteken 19 órai kezdettel látható a Szigligeti Stúdióban.

A Táncegyüttes 2018/2019-es évadának legnépszerűbb és legeredetibb táncházi előadásait tűzte műsorára június 3 és 5 között, hogy azok a színházlátogatók minél szélesebb köréhez eljussanak. A Miniévad produkcióinak közös pontja, hogy megpróbálnak reflektálni az emberiség múltbeli hibáira, elvonatkoztatnak a konkrét látható helyzettől, áj dimenziókat nyitnak, hogy a legvégén egy potenciális megoldással szolgáljanak a felmerülő nehézségekre.

Az Aranyos Szegelet a sajátos magyar mondavilág szemszögén keresztül mutatja be a paradicsomi állapotokat és a kiüzetés okait.

A Bardo arra keresi a választ, hogy mi vár ránk a halál után? A darab abból a feltevésből indul ki, hogy egy dimenzión kívüli váróterembe lépünk, ahol szembe kell néznünk régi emlékeinkkel, félelmeinkkel és vágyainkkal.

A Vakfolt azt tanulmányozza, hogy a művészetterápia segítségével képesek vagyunk-e önnön magunk gyógyítására.

Az Idegen című előadás a krisztusi korban lévő főszereplője egy csonka család életébe kapcsolódik be. Az Idegen megmutatja milyen hatalmas lehet a szakadék az egyén és a közösség között értelmi és érzelmi szinten egyaránt.

Bérletes nézőink figyelmébe ajánljuk, hogy amennyiben a bérletüknek megfelelő repertoárból nem látták valamelyik előadást, a Miniévad keretén belül bármely egyéb produkció megtekintésére szabadon felhasználhatják kártyájukat.

    Az NTE előadásai a 2019-es Miniévad programjában:

•    2019. június 3., hétfő 17 óra: Aranyos Szegelet - Szerefi Ilona népdalénekes önálló estje / Szigligeti Stúdió

•    2019. június 3., hétfő 20 óra: Bardo (rendező-koreográfus: Fodor Zoltán) / Szigligeti Stúdió

•    2019. június 5., szerda 17 óra: Vakfolt (rendező-koreográfus: Tőkés Imola) - Szigligeti Stúdió

•    2019. június 5., szerda 20 óra: Idegen - táncszínházi passiójáték Jorge Luis Borges Márk evangéliuma című novellája alapján (rendező-koreográfus: Györfi Csaba) - Szigligeti Stúdió

A miniévad előadásain kívűl zárásképpen, mindenféleképpen érdemes még megemlíteni Clébio Oliveira: Carnations and Roses (Szegfűk és rózsák) című darabját is amely június 12-én 20 órától várja a nézőket.

Mi játszódik le elménkben, amikor szerelmesek vagyunk? A legmélyebb érzésekre, vágyakra, találkozásokra világít rá, tesz fel kérdéseket és ad válaszokat a GG Tánc Eger előadása.

Jegyek válthatók a Szigligeti Színház jegypénztárában és a biletmaster.ro oldalon.

Szeretettel várunk mindenkit a 2019. június 3. és 5. között zajló NTE Miniévadra és a GG Tánc Eger előadására!