Hírarchívum / Nagyvárad Táncegyüttes


Hírarchívum / Nagyvárad Táncegyüttes 2019.05.14

Újabb előadással jelentkezett Nagyváradon az Imre Zoltán Program

A Nemzeti Kulturális Alap Imre Zoltán Programja támogatásának köszönhetően a kortárs tánc- és mozgásművészet nagyváradi kedvelői ismét fiatal és tehetséges alkotók előadását láthatták tegnap este a Szigligeti Stúdió színpadán.

Az Usine 1.84, azaz Tókos Attila és ifjabb Zsuráfszky Zoltán társulata, új koreográfiájukal, a Közelítés-el lépett a nagyváradi közönség elé. Az előadás által sugallt kérdésekre: „Ki vagyok én a világmindenségben, a kozmoszban, a bolygón, a társadalomban, a családban? A testemben?” a nézők maguk kereshették meg a választ. Hiszen az előadás elsődleges küldetése, hogy elgondolkodtasson. Azáltal, hogy emberi történetekkel találkozunk a színpadon, ez a darab rákényszerít minket az önreflexióra, hogy elgondolkodjunk a hasonlóságokon és párhuzamokon, hogy felismerjük magunkat a történetekben, a látott mozdulatokban.

A program idei utolsó nagyváradi előadását május végén láthatják majd Halász Gábor rendezésében Immortel címmel. Az igen érdekesnek ígérkező előadás egyik meghatározó inspirációja a francia képregényrajzoló, író, rendező Enki Bilal 2014-es Immortel AD Vitam című filmje.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt a május 31-én 19 órai kezdéssel játszódó előadásra a Szigligeti Stúdióba.

Az előadás megvalósulását a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.