Hírarchívum / Nagyvárad Táncegyüttes


Hírarchívum / Nagyvárad Táncegyüttes 2019.04.09

ARANYOS SZEGELET – Zenés eredetmonda népdalokkal

Az április a tavasz legszebb hónapja, az újjászületés, a megújulás, a friss remények időszaka. Ünnepeljük most meg méltóan a tavaszt azzal, hogy megnézzük az Aranyos Szegelet című zenés-táncos színdarabot Szerefi Ilona előadásában a színházban! A fiatalok és öregek körében egyaránt népszerű Aranyos Szegelet a régmúlt magyar népmesék fantázia birodalmába repíti a nézőt. Mitológiai elemek, dalok és táncos betétek várják azokat, akik el akarnak szakadni egy időre a valóságból, és olyan korokba szeretnének betekintést nyerni, ahol még minden tiszta, idillikus és sértetlen volt.

Arany Atyácska és Ezüst Boldogasszony dalolásából megszületett a világmindenség, az Aranyos Szegelet. A lakói gondtalan életnek örvendeztek, “Még a madár is aranyból volt, a fű gyémántból, az erdőkben arany fákon, ezüst venyigéken termett a csengő barack, mosolygó alma és a szóló szőlő.” Viszont egy napon Ármány megelégelte a harmóniát, és nevéhez hűen, csellel és fortéllyal megtörte a paradicsomi állapotokat ezáltal veszélybe sodorva az emberek üdvösségét.

Kíváncsi a történet végére?

Az előadásra sok szeretettel várjuk  április 12-én, pénteken, 18.30 órai kezdettel a Szigligeti Stúdióban. Jegyek elővételben a színház jegypénztáránál már megvásárolhatók!