Hírarchívum / Nagyvárad Táncegyüttes


Hírarchívum / Nagyvárad Táncegyüttes 2019.03.21

Változatos és izgalmas táncos-zenés előadások tavasszal is!

A Nagyvárad Táncegyüttes megannyi meglepetéssel és igényes előadással várja a kultúra, a zene és a tánc rajongóit a tavasz beköszönte alkalmából. A természet újjáéledése tükröződik a színház életében és annak műsorrendjén is.

A Ki vagy te, táncszínház? című ismeretterjesztő előadás egyre nagyobb gyakorisággal kerül műsorra az érdeklődők számára. A kortárs tánc műfajának izgalmas, interaktív bemutatását célzó előadás célja, hogy a fiatalabb generációnak betekintést kínáljon a Nagyvárad Táncegyüttes munkájába, a jelenleg műsoron lévő előadásainak koreográfiái segítségével, ami által a résztvevők segítséget kapnak a mozgás értelmezéséhez, közelebb kerülhetnek az amúgy elvontnak tűnő kortárs tánc megértéséhez. Az ismeretterjesztő és népszerűsítő program rendszeresen megtekinthető iskolások számára, legközelebb például április 1-én az Ady Endre Líceum könyvtárában várják az érdeklődő diákokat.

Újra műsorra kerül az Aranyos Szegelet is március 24-én, vasárnap, 19 órától a Szigligeti Stúdióban. A napjainkban is aktuális folklórműsorban Szerefi Ilona énekes-szólista egyéni előadásában, a székely és csángó mondavilág aranykor-mítosza elevenedik meg: a felhasznált népdalok, népi költemények és mondókák a paradicsomi állapotokat, illetve a bibliai teremtéstörténetet idézik.

Április 4-én nem mindennapi vendég lép fel a váradi színházban, a sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncegyüttes lép színpadra a Vágják az erdei utat … című folklórelőadással.

A produkció egy keserédes múltidéző emlékezés és táncos-zenés barangolás, amelyben a gyergyói, a küküllő-menti, a sajó-menti és az észak-mezőségi tájegységek magyar, román, illetve cigány népzene és néptánc világába invitálják a nézőt.

Mindez csupán egy csokorravaló volt a márciusi, illetve áprilisi kínálatból. A további előadásokról, valamint a Ki vagy te, táncszínház? soron következő helyszíneiről és időpontjairól a folyamatosan frissülő weboldalunkon (www.szigligeti.ro/musorrend) és a közösségi média  profilunkon (Facebook - Nagyvárad Táncegyüttes) értesülhetnek.

Az előadásokra jegyek a színház jegypénztárában (nyitva hétfőn és csütörtökön 10-15 óra között, illetve kedden, szerdán és pénteken 14-19 óra között, valamint egy órával az előadások előtt), vagy online, a www.biletmaster.ro oldalon kaphatók.