Hírarchívum / Nagyvárad Táncegyüttes


Hírarchívum / Nagyvárad Táncegyüttes 2018.01.30

Újra láthatjuk a Senki madarát

Múlt pénteken mutatta be a Nagyvárad Táncegyüttes a Senki madara című táncjátékot, melyet Szabó T. Anna kisregényéből ihletődve TóthTünde rendező álmodott színpadra. Az igazán színes látványvilággal rendelkező darab nagy sikert aratott nem csupán a nézők körében, de az inspirációul szolgáló kisregény szerzője Szabó T. Anna is elismerően nyilatkozott az előadásról. A színes jelmezek és sziporkázó zenei betétek frappánsan elegyítik a vidéki és a városi, az európai és a távolkeleti kultúra elemeit. Ez az összhatás pedig egyszerre dícséri a rendező, Tóth Tünde, a jelmeztervező, Cristina Breteanu, a díszlettervező Rákay Tamás illetve a zenét szerző Cári Tibor és Tabalka Cecília munkáját. A produkció koreográfusai Brugós Sándor-Csaba, Györfi Csaba és Tőkés Imola, mind a Nagyvárad Táncegyüttes munkatársai csakúgy mint Izsák Előd, aki az előadásban látható videomontázsokat készítette.

Az alkotók közös munkájának eredménye, hogy a humor és a mély mondanivaló egyszerre képes a színen megjelenni és érvényességet szerezni magának. Miközben a történet kibontakozik, a tánc, a zene és a képzőművészet olyan összefonódását láthatjuk a színpadon, mely emlékezetes élményt nyújt a tánctól kicsit távolabb álló nézők számára is.

A táncjáték legközelebb február 4-én, vasárnap, 19 órai kezdéssel lesz újra látható a Szigligeti Színházban. A vasárnap esti előadás alkalmával a Halasi Gyula - bérletek érvényesek, de korlátozott számban szabadjegyek is válthatók a színház jegypénztárában valamint a biletmaster.ro oldalon.

Az előadás létrejöttét a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.