Hírarchívum / Nagyvárad Táncegyüttes


Hírarchívum / Nagyvárad Táncegyüttes 2018.01.29

Egyedül Krisztus – táncszínházi előadás a reformációs emlékév tiszteletére

A Duna Művészegyüttes és a Göncöl Zenekar közös produkciójával, a Solus Christus (Egyedül Krisztus) című táncszínházi előadással tiszteleg a reformációs emlékév előtt a Szigligeti Színház. A protestantizmus 500. évfordulója zárásaképp, február 17-én, 19 órától Nagyváradon vendégszereplő alkotás a reformáció értékeinek jelenvalóságáról szól.

„Táncszínházi előadásunk központi gondolata tehát ez: a reformáció értékei nem muzeálisak, hanem elevenek, itt és most, jelenünkben is valóságosak, cselekedeteink, ön- és valóságismeretünk mélyrétegében mindmáig jelenvalók”- nyilatkozta korábban a rendező, Juhász Zsolt. Az előadásban a magyar folklór elemek mellett a nemzet hétköznapjaiba beépült református művészi alkotások, zsoltárok, dicséretek is helyet kaptak.  

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Aranykert Egyesület és a Reformáció 500 által támogatott Solus Christus táncelőadásra jegyek már kaphatók a Szigligeti Színház jegypénztárában, (nyitva hétfőtől péntekig 14-19 óra között, illetve előadások előtt egy órával), illetve online, a www.biletmaster.ro oldalon.

Kombinált jegyek

A Szigligeti Színház felhívja az érdeklődők figyelmét, hogy a február 17-én, 19 órától kezdőd Solus Christus vendégprodukcióra, illetve a február 20-án, 19 órától tervezett A kaukázusi krétakör című előadásra a zsöllyébe és az erkélyre kedvezményes, 35 lejes árú kombinált jegyek válthatók.