Hírarchívum / Nagyvárad Táncegyüttes


Hírarchívum / Nagyvárad Táncegyüttes 2018.01.18

Sajtótájékoztatót tartottak a Senki madara alkotói

Január 26-án, 19 órától mutatja be a Szigligeti Színház Nagyvárad Táncegyüttese a Szabó T. Anna kisregényéből inspirálódott Senki madara című táncelőadást. A produkciót rendhagyó sajtótájékoztató keretében mutatták be az érdeklődőknek.

Jóhangulatú eseményre került sor január 17-én a Szigligeti Stúdióban: a Senki madara című készülődő előadás alkotói daruhajtogatásra hívták a sajtóintézmények képviselőit, a színházi önkénteseket, illetve a produkciós munkatársakat.

„A kisregény egyik vezérmotívumát alkotó japán monda szerint, annak, aki ezer darumadarat hajtogat, teljesül egy kívánsága. Ez adta az apropóját ennek a mai rendhagyó alkalomnak” – fogalmazott Dimény Levente, a Nagyvárad Táncegyüttes művészeti igazgatója.

A baráti kalákán felszólalt továbbá Tóth Tünde, az előadás rendezője is, aki elmondta: „Az előadás alapját alkotó kisregényben egy érzékeny magyar fiú és egy rejtélyes japán festőlány szerelméről mesél egy keleti legenda alapján, egyszerre mutatva be a kamasz-szerelem időtlen idilljét és a művészlét küzdelmes mindennapjait”. A résztvevőknek alkalmuk nyílt kötetlen formában beszélgetni Cristina Breteanu jelmez-, illetve Rákay Tamás díszlettervezővel is, akik mindketten a kultúrák találkozása által felvetett izgalmas látványlehetőségekről számoltak be; ugyanakkor a Nagyvárad Táncegyüttes zenészei, valamint Trabalka Cecília színművész-DJ ízelítőt adtak az előadás zenei világából.

A január 26-i bemutatón Szabó T. Anna szerző, férje, Dragomán György és családjuk is részt vesznek. A premierre a Szigligeti-bérletek érvényesíthetők, ugyanakkor jegyek még kaphatók a színház jegypénztárában, valamint online, a www.biletmaster.ro oldalon. Február hónapban még két alkalommal láthatják a nézők a Senki madarát: február 4-én, 19 órától a Halasi-bérletesek, február 11-én pedig 17 órától a Bessenyei-bérletesek tekinthetik meg a nagytermi táncelőadást.